Uvarili ste včera príliš veľa palaciniek? Bolo niekoľko chlebov v chladničke celú noc?.
To je v poriadku! Z týchto palaciniek môžete urobiť skutočné kulinárske majstrovské dielo..
Gurmán môže mať čas to urobiť ráno, pretože príprava jedla nezaberie veľa času.
So zaujímavým nápadom sa podelila Julia Arkhipova, odborníčka na publikáciu siete Belnovosti v oblasti varenia, kuchárka a pekárka štvrtej triedy.
Čo uvariť zo včerajších palaciniek
Môžete z nich vyrobiť neskutočne chutné obaly na vajíčka.
Vezmite palacinku, na jej strednú časť položte jeden plátok syra a jeden plátok šunky.
Z plochého chleba vytvorte obálku.A pošlite ho na vyhrievanú panvicu.Samozrejme, musíte vopred naliať rastlinný olej do riadu.
Do výslednej palacinkovej „konštrukcie“ rozklepneme jedno vajce, osolíme, okoreníme, panvicu prikryjeme pokrievkou, stiahneme oheň na minimum a počkáme, kým bielok a žĺtok získajú potrebnú konzistenciu.
Konečným výsledkom sú veľmi chutné raňajky.
Takýchto obálok môžete urobiť niekoľko, podľa toho, koľko palaciniek zostane po včerajšej večeri.
Celkom ma prekvapuje takéto využitie palaciniek na raňajky. Myslíte si, že kombinácia syra, šunky a vajec je vhodná na začiatok dňa? Možno by stálo za úvahu aj zdravšia alternatíva, napríklad s ovocím a jogurtom.