HomeReceptyZapečené baklažány s lahodnou náplňou z cherry paradajok, mozzarelly a zelených kaparov

Zapečené baklažány s lahodnou náplňou z cherry paradajok, mozzarelly a zelených kaparov

Prinášame vám kuchársky umelecký zážitok, ktorý snúbi rozmanitosť chutí ľahkosťou prípravy.Naše zapečené baklažány slahodnou náplňou zcherry paradajok, mozzarelly a zelených kaparov sú symfóniou chutí a vôní, ktorá vás prenesie do sveta delikátneho jedla.Chrumkavé baklažány a svieža náplň sa na vašom tanieri spoja v harmonickom tanci.Pripravte sa na zážitok, ktorý poteší vaše zmysly a zahreje vaše hladné bruško.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Zapečené baklažány slahodnou náplňou zcherry paradajok, mozzarelly a zelených kaparov

Čo budeme potrebovať:

Základ:

  • 2 baklažány.
  • Zmes na potretie:

  • olivový olej – podľa potreby.
  • sušené oregano – podľa chuti.
  • soľ – podľa chuti.
  • Náplň:

  • 200 g cherry paradajky.
  • 125 g syr mozzarella.
  • sušené korenie schilli papričkou – podľa chuti.
  • 2 lyžice strúhanka.
  • 1 lyžica kapary.
  • Na zdobenie a posypanie:

  • strúhaný syr mozzarella alebo parmezán.
  • Ako budeme postupovať:.

    1. Základ: Nakrájajte baklažány na hrubšie plátky cca 3-5 mm a nechajte ich chvíľu stranou.

    2. Zmes na potretie: Do misky nalejte olivový olej, nasypte sušené oregano a prisypte soľ – poriadne premiešajte vidličkou.

    3.Pripravte plech na pečenie vyložený pergamenom, pokladajte naň baklažány vedľa seba a potrite ich zobou strán pripravenou zmesou.

    4.Pečte v predhriatej rúre 15 minút pri 200 ° C dozlatista.

    5. Náplň: Do misy vložte nakrájané cherry paradajky a syr mozzarella.Dochuťte sušeným korením schilli papričkou, strúhankou a zelenými kaparmi – poriadne premiešajte a náplň je hotová!

    6.Výslednú náplň naneste, rozotrite na zapečené baklažány a pečte ďalších 15 minút pri 180 ° C do chrumkava.

    7.Na záver po upečení baklažány posypte strúhanou mozzarellou alebo parmezánom a podávajte ich sláskou veľkou chuťou a radosťou.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Možno by bolo ešte zaujímavé obohatiť tento recept o niečo lokálne, napríklad pridať slovenské bylinky alebo tvaroh z miestneho farmára. Tým by sme podporili domácu produkciu aj naše tradičné chute. Čo myslíte?

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Lunárny kalendár zeleniny a záhradníka od 2. do 8. septembra: čo treba urobiť

    Skúsení záhradkári vedia: na jeseň je na domácom pozemku toľko práce ako v lete, ak nie viac. Povieme vám, čo odporúča lunárny kalendár...

    Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

    Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

    Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

    Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

    Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

    V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?