HomeReceptyMrkvová torta s orechmi a krémom z mascarpone – Lahodný a vláčny...

Mrkvová torta s orechmi a krémom z mascarpone – Lahodný a vláčny dezert

Ak hľadáte dokonalý dezert, ktorý je nielen vláčny a chutný, ale aj plný zdravých ingrediencií, táto mrkvová torta orechy a krémom zmascarpone je presne to, čo potrebujete.Kombinácia nastrúhanej mrkvy, mletých orechov a voňavej škorice vytvára neodolateľný korpus, ktorý je navyše doplnený bohatým krémom zmascarpone a smotanového syra.Poďme na recept!

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.

Mrkvový tortu orechy a krémom zmascarpone

Čo budeme potrebovať:

Ingrediencie na korpus:

  • Mrkva 500 g.
  • Mleté orechy 250 g.
  • Cukor 450 g.
  • Vajcia 6 ks.
  • Múka 500 g.
  • Mlieko 100 ml.
  • Slnečnicový olej 350 ml.
  • Škorica 1 lyžička.
  • Prášok do pečiva 10 g.
  • Soľ.
  • Ingrediencie na krém:

  • Mascarpone 500g.
  • Smotanový syr 550 g.
  • Maslo 350 g.
  • Múčkový cukor 250 g.
  • Ako budeme postupovať:

    1.Vo veľkej mise zmiešajte 500 g múky, 10 g prášku do pečiva, 1 lyžičku škorice a štipku soli.

    2.Dobre premiešajte metličkou a nechajte bokom.

    3.V stredne veľkej mise zmiešajte 450 g cukru a 6 vajec.

    4.Zmes prešľahajte mixérom a pridajte 350 ml slnečnicového oleja.Opäť premiešajte mixérom.

    5.Nalejte vzniknutú zmes do vopred pripravenej múčnej zmesi.

    6.Premiešajte metličkou, kým sa zmesi dobre nespoja.Pridajte 100 ml mlieka a znova premiešajte.

    7.Potom pridajte 500 g nastrúhanej mrkvy a 250 g mletých orechov.

    8.Zmes premiešajte lyžicou, kým sa všetky ingrediencie dobre nespoja.

    9.Formu na tortu s priemerom 28 cm sodnímateľným okrajom vyložte papierom na pečenie.

    10.Nalejte cesto do formy a uhlaďte povrch.

    11.Pečte v rúre pri 180 ° C počas 70 minút.

    12.Po upečení vyberte korpus sformy a nechajte ho vychladnúť na mriežke.

    13.Vo veľkej mise zmiešajte 350 g studeného masla nakrájaného na kocky a 250 g práškového cukru.

    14.Mixujte, kým sa cukor nerozpustí, ale nepremixujte.

    15.Pridajte 550 g smotanového syra a 500 g mascarpone.

    16.Mixujte, kým sa zmes dobre nespojí.

    17.Krém rozdeľte na 3 rovnaké časti.

    18.Korpus rozkrojte na 3 rovnaké pláty.

    19.Spodný plát položte ako základ torty a potrite krémom.Postup opakujte aj pri ďalších dvoch plátoch.

    20.Vrchnú vrstvu krému uhlaďte stierkou.Tortu vložte na noc do chladničky.

    21.Ozdobte ovocím a strúhanou mrkvou.

    Hotovo!

    Dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov

    VIDEO NÁVOD:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Zaujímavý recept, ale osobne sa domnievam, že množstvo cukru v korpusi a kréme je príliš vysoké. Možno by bolo dobré skúsiť zmierniť sladkosť, aby bol dezert aj pre tých, ktorí preferujú menej sladké chute. Čo si myslíte?

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

    Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

    Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

    Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

    Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

    V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

    Neobvyklý recept na tvarohové koláče: pridajte tieto ingrediencie a navždy premeníte svoj pohľad na známy pokrm.

    Tradične sa cheesecaky podávajú na raňajky alebo ako dezert.Väčšinou ide o sladké jedlo s pridaním ovocia alebo bobuľovitého ovocia. Nikto však nepovedal, že...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?