HomeReceptyLahodné zapečené zemiakové plátky so šunkou a syrovou smotanou

Lahodné zapečené zemiakové plátky so šunkou a syrovou smotanou

Ak hľadáte recept na pokrm, ktorý je nielen chutný, ale aj výdatný, lahodné zapečené zemiakové plátky so šunkou a syrovou smotanou sú tou pravou voľbou.Navyše je jeho príprava jednoduchá a výsledok rozhodne stojí za to.Poďme si tento lahodný pokrm pripraviť spolu!

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Zapečené zemiakové plátky so šunkou a syrovou smotanou

Čo budeme potrebovať:

  • Zemiaky 1kg.
  • Šunka 200 g.
  • Plátkový syr 200 g.
  • Strúhaný syr 200 g.
  • Tekutá smotana 200 ml.
  • Vajcia 2 ks.
  • Soľ a mleté ​​korenie.
  • Olej na vyprážanie 200 ml.
  • Ako budeme postupovať:

    1.Umyte a olúpte 1kg zemiakov.

    2.Zemiaky nakrájajte na tenké plátky s hrúbkou približne 0,5 cm.

    3.Vymažte plátky zemiakov niekoľko minút zobú strán, kým nechytia zlatistú kôrku.

    4.Osmažené zemiaky nechajte odkvapkať na kuchynských obrúskoch.

    5.Do žiaruvzdornej misky (20 x 25 cm) položte rovnomernú vrstvu osmažených plátkov zemiakov.

    6.Na ne rovnomerne položte 100 g plátkového syra.

    7.Na syr položte 100 g šunky nakrájanej na plátky.

    8.Postup zopakujte ďalšou vrstvou zemiakov, šunky a syra.

    9.Poslednou vrstvou budú zemiakové plátky.

    10.V miske zmiešajte 2 vajcia, 200 g strúhaného syra, 200 g smotany, soľ a mleté ​​korenie.

    11.Lyžicou alebo metličkou dobre premiešajte.

    12.Zmes rovnomerne nalejte na zemiaky v pekáči.

    13.Povrch uhlaďte lyžicou.

    14.Pečte v rúre 30 minút pri 170 stupňoch Celzia.

    15.Nakrájajte a podávajte teplé.

    Hotovo!

    Dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov

    VIDEO RECEPT:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Je to skvelý recept, ale čo keď by sme skúsili zvýšiť množstvo zeleniny v jedle? Myslíte, že by sa dalo pridať nejaké ďalšie ingrediencie, aby bol pokrm ešte zdravší?

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Prečo šikovní záhradníci nevyhadzujú škrupiny z vlašských orechov: existujú 4 príčiny.

    Čo robíte so škrupinami po odstránení jadier vlašských orechov? Len sa zbaviť toho 'odpadu'? Plytvanie! Ukázalo sa, že škrupiny z vlašských orechov...

    Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom

    Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom</b sú výbornou voľbou, keď chcete pripraviť výdatnú a chutnú večeru pre celú rodinu. Toto jedlo...

    Jednoduchý recept na lahodné arašidové šneky – máte hotové za pár minút!

    Hľadáte inšpiráciu na niečo chutné k popoludňajšej káve? Chceli by ste vyskúšať niečo nové? V tom prípade ste na správnom mieste! Dnes si spoločne...

    Ak máte 2 vajcia a pohár kyslej smotany, pripravte si tento super lahodný koláč.

    Prinášame vám recept na ľahký, krémový a svieži dezert, ktorý si rýchlo získa vaše srdce a chuťové poháriky. Tento koláč vyniká svojou jednoduchosťou a...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?