HomeReceptyZapečená brokolica s kvetináčikom v jemnej smotanovej omáčke s parmezánom a mozzarellou

Zapečená brokolica s kvetináčikom v jemnej smotanovej omáčke s parmezánom a mozzarellou

Zapečená brokolica skvetákom, vyprážanou zeleninou vjemnej smotanovej omáčke sparmezánom a syrom mozzarella je dokonalým príkladom zdravého a zároveň mimoriadne chutného jedla.Výsledkom je farebné a lahodné jedlo, ktoré vás očarí svojou rozmanitosťou, zaujímavou chuťou a vôňou.Vychutnajte si bohatú chuť a štruktúru tohto jednoduchého, ale pôsobivého receptu.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Zapečená brokolica skvetákom vjemnej smotanovej omáčke sparmezánom a mozzarellou

Čo budeme potrebovať:

Základ:

  • 300 g brokolice.
  • 300 g karfiol.
  • 3 zemiaky.
  • 1 mrkva.
  • 1 cibuľa.
  • Ostatné:

  • olivový olej + maslo – na vyprážanie.
  • olivový olej – na potretie zapekacej misy.
  • 40 g maslo – na vyprážanie.
  • syr mozzarella – na záverečné posypanie.
  • Omáčka:

  • 2 lyžice múky.
  • 250 ml kuracie vývar.
  • 250 ml smotana na varenie.
  • soľ – podľa chuti.
  • provensálske bylinky – podľa chuti.
  • 1 lyžica parmezán.
  • sušený cesnak – podľa chuti.
  • Ako budeme postupovať:

    1. Základ: Najprv na sporáku vhrnci pod pokrievkou poduste do mäkka na ružičky nakrájanú brokolicu, karfiol a na kolieska nakrájané zemiaky.

    2.Do panvice sjemne rozohriatym olivovým olejom a maslom vsypte nahrubo nakrájanú cibuľu a mrkvu – premiešajte a smažte na miernom ohni do mäkka.

    3.Pripravenú dusenú zeleninu preložte do zapekacej misky potretej olivovým olejom a pekne ju rozprestrite – jemne premiešajte a pridajte osmaženú cibuľu a mrkvu.

    4. Omáčka: Do inej panvice zohriatym maslom nasypte múku a za stáleho miešania varte na miernom ohni.Ďalej do misy nalejte kurací vývar a prilejte smotanu na varenie – dobre premiešajte a pokračujte vo varení.Dochuťte soľou, provensálskymi bylinkami, parmezánom a sušeným cesnakom – dôkladne premiešajte a ešte chvíľu varte.

    5.Výslednou omáčkou prelejte ingrediencie vzapekacej mise – jemne premiešajte a posypte strúhaným syrom mozzarella.

    6.Pečte v predhriatej rúre 20 minút pri 200 ° C dozlatista a dochrumkava.

    7.Zapečenú brokolicou skvietkom, vyprážanou zeleninou vjemnej smotanovej omáčke sparmezánom a syrom mozzarella podávajte sláskou a skvelou chuťou.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Lahodné zapečené zemiakové plátky so šunkou a syrovou smotanou

    Ak hľadáte recept na pokrm, ktorý je nielen chutný, ale aj výdatný, lahodné zapečené zemiakové plátky so šunkou a syrovou smotanou sú tou pravou...

    Citrónová nepečená torta s mascarpone a želé – Osviežujúci letný dezert plný citrusovej chuti

    Ak túžite po ľahkom a osviežujúcom dezerte, ktorý v sebe spája jemnosť mascarpone s výraznou citrusovou chuťou, táto citrónová nepečená torta smascarpone a želé...

    Chutné mäsové taštičky z lístkového cesta – Jednoduchá a rýchla príprava!

    Ak hľadáte rýchly a chutný pokrm, ktorý poteší celú rodinu, mäsové vrecká so syrom zlistového cesta sú ideálnou voľbou! Chrumkavé lístkové cesto plnené šťavnatou...

    Ako vybieliť škáry medzi dlaždicami? Toto je najjednoduchšia a najefektívnejšia metóda

    Čisté škáry medzi dlaždicami môžu výrazne zlepšiť celkový vzhľad vašej kuchyne alebo kúpeľne.Sčasom však môžu byť tieto škáry postihnuté tmavým povlakom, ktorý spôsobuje, že...

    Nedávné komentáře