HomeJedloChrumkavé zvonka, jemné zvnútra a veľmi zdravé: ako pripraviť dokonalé frytky -...

Chrumkavé zvonka, jemné zvnútra a veľmi zdravé: ako pripraviť dokonalé frytky – kulinársky trik

Chipsy sú medzi gurmánmi veľmi obľúbené.

V pokrme sa spája chrumkavosť, jemnosť a veľmi výrazná chuť..

Pokrm má však vážne nevýhody: vysoký obsah kalórií a veľa tuku.

Skutočnosť, že tepelná úprava plátkov zeleniny sa vykonáva v nádobe s veľkým množstvom oleja.

Ako teda pripraviť chutné, ale nie také škodlivé hranolčeky?

Odpoveď je jednoduchá: musíte prestať používať panvicu alebo fritézu.

Ukázalo sa, že chutné zemiakové slamky sa dajú pripraviť aj v rúre.O recept sa podelila Julia Arkhipova, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, expertka internetového vydania Belnovosti v oblasti kuchárstva.

Ako pripraviť zdravé hranolky

Najprv ošúpte hľuzy a nakrájajte ich na prúžky.

Potom vzniknuté kúsky zemiakov zmiešajte s trochou rastlinného oleja.

Mimochodom, do viskóznej tekutiny môžete vopred pridať trochu rozdrveného cesnaku.

Snažte sa zemiaky premiešať tak, aby bola každá tyčinka pokrytá vrstvou masla.

Ďalší krok: Vezmite plech na pečenie, vyložte ho pergamenom a vysypte kúsky zemiakov.

Plech s celým obsahom vložte do hornej tretiny rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia.Doba pečenia by mala byť 20 – 25 minút.

Výsledkom sú dokonalé hranolčeky: zdravé (keďže je v nich málo oleja), pikantné, zvonka chrumkavé a zvnútra mäkké.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Ako váš článok riadne zdôraznil, frytky sú skutočnou chuťovou lahôdkou, ale ich nutričná hodnota môže výrazne naraziť na zdravie. Vďaka receptu od Julie Arkhipovej sa však dostávame k zaujímavej alternatíve – zdravším hranolkám, ktoré stále zachovávajú vynikajúci chuťový zážitok. Skvelé riešenie, ktoré určite stojí za vyskúšanie!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Prečo šikovní záhradníci nevyhadzujú škrupiny z vlašských orechov: existujú 4 príčiny.

Čo robíte so škrupinami po odstránení jadier vlašských orechov? Len sa zbaviť toho 'odpadu'? Plytvanie! Ukázalo sa, že škrupiny z vlašských orechov...

Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom

Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom</b sú výbornou voľbou, keď chcete pripraviť výdatnú a chutnú večeru pre celú rodinu. Toto jedlo...

Jednoduchý recept na lahodné arašidové šneky – máte hotové za pár minút!

Hľadáte inšpiráciu na niečo chutné k popoludňajšej káve? Chceli by ste vyskúšať niečo nové? V tom prípade ste na správnom mieste! Dnes si spoločne...

Ak máte 2 vajcia a pohár kyslej smotany, pripravte si tento super lahodný koláč.

Prinášame vám recept na ľahký, krémový a svieži dezert, ktorý si rýchlo získa vaše srdce a chuťové poháriky. Tento koláč vyniká svojou jednoduchosťou a...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?