HomeRastlinyUvarte si chutné a lacné jedlo! Potrebujete iba 4 zemiaky!

Uvarte si chutné a lacné jedlo! Potrebujete iba 4 zemiaky!

Toto jedlo sa hodí na každú príležitosť, či už ako hlavné jedlo alebo ako chutné predjedlo.
Vyskúšajte tento jednoduchý a ľahký recept na zemiakové dukáty, ktorý vás vráti do detstva a stane sa rodinným miláčikom.Toto tradičné jedlo spája chute zemiakov, mrkvy a húb, zabalené do lahodného cesta a vyprážané do zlatista.
Ingrediencie
800 g zemiakov (asi 4 kusy).
1 malá mrkva.
Peršin.
2 vajcia.
2 polievkové lyžice jogurtu.
4 polievkové lyžice podprsenky.
Soľ.
Pepper.
Mletý muškátový oriešok.
Rastlinný olej na vyprážanie.
Olivový olej.
Proces prípravy
1) Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hrubšie plátky.Podľa chuti ich uvaríme v osolenej vode.
2) Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle a opečieme na panvici s trochou rastlinného oleja na miernom ohni.
3) Petržlenovú vňať nasekáme nožom na tvrdom povrchu.
4) Uvarené zemiaky dáme do veľkej misy, pokvapkáme olivovým olejom a roztlačíme vidličkou.
5) K zemiakom pridáme opraženú mrkvu, petržlen, soľ, korenie a trochu muškátového orieška.Všetko dobre zmeňte.
6) V inej miske zmiešame vajcia, jogurt, múku a trochu soli.Vymiesime hladké cesto.
7) Zo zemiakovej zmesi vytvarujeme guľky veľkosti dukátu, zabalíme ich do cesta a opečieme na dobre rozohriatej panvici na rastlinnom oleji.
8) Vyprážame z oboch strán dozlatista, potom dukáty uložíme na plech vystlaný papierovými utierkami, aby sa odstránil prebytočný tuk.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Tento recept znie naozaj chutne a jednoducho! Avšak, mohol by ste prosím pridať odhadovaný čas prípravy? Teda ak sa nemýlim, určite by to uvítali aj mamičky, ktoré majú obmedzený čas na prípravu jedál pre svoje rodiny.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Prečo šikovní záhradníci nevyhadzujú škrupiny z vlašských orechov: existujú 4 príčiny.

Čo robíte so škrupinami po odstránení jadier vlašských orechov? Len sa zbaviť toho 'odpadu'? Plytvanie! Ukázalo sa, že škrupiny z vlašských orechov...

Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom

Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom</b sú výbornou voľbou, keď chcete pripraviť výdatnú a chutnú večeru pre celú rodinu. Toto jedlo...

Jednoduchý recept na lahodné arašidové šneky – máte hotové za pár minút!

Hľadáte inšpiráciu na niečo chutné k popoludňajšej káve? Chceli by ste vyskúšať niečo nové? V tom prípade ste na správnom mieste! Dnes si spoločne...

Ak máte 2 vajcia a pohár kyslej smotany, pripravte si tento super lahodný koláč.

Prinášame vám recept na ľahký, krémový a svieži dezert, ktorý si rýchlo získa vaše srdce a chuťové poháriky. Tento koláč vyniká svojou jednoduchosťou a...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?