HomeJedloPlnená paprika: Vyskúšajte tri rôzne odrody

Plnená paprika: Vyskúšajte tri rôzne odrody

Neodolateľné jedlo najmä v teplých dňoch.
Plnená paprika
Hmotnosť: jednoduchá.
Čas prípravy: 80 min.
Ingrediencie pre 4 osoby:
8 paprík.
150 g mletého bravčového mäsa.
200 g mletého hovädzieho mäsa.
150 g ryže.
100 g tvrdého kravského syra.
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate.
2 strúčiky cesnaku.
250 g kôry.
1/2 šálky bieleho vína.
olivový olej.
soľ, korenie.
Príprava:
Papriky zbavíme klobúčikov, umyjeme a očistíme.Oba druhy mäsa zmiešame v miske, pridáme ryžu, strúhaný syr, nasekané strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať, soľ a korenie (dávkujme podľa vlastnej chuti).Ak chcete, namiesto mletého bravčového mäsa môžete použiť aj mäso, ktoré ste z klobásy vybrali.Zmes dobre premiešame a naplníme ňou papriky.Naplníme 3/4 každej papriky a priložíme na ňu ‚viečko’Na panvici opražíme na olivovom oleji nasekaný strúčik cesnaku, pridáme šupky, trochu ich roztlačíme a krátko povaríme.Dochutíme soľou, korením a papriky poukladáme do omáčky.Pridajte pol pohára vína a pohár vody.Prikryjeme a varíme na miernom ohni pol hodiny.Občas panvicou potraste.Pred podávaním ich nechajte trochu odpočinúť a môžete ich uvariť aj o deň skôr.Najlepšie sú so zemiakovou kašou.
Papriky plnené kuskusom
Hmotnosť: jednoduchá.
Čas prípravy: 90 min.
Ingrediencie pre 2 osoby:
4 papriky (červená a žltá).
125 g kuskusu.
125 g zeleninového vývaru.
200 g cherry paradajok.
1 šalotka.
100 g vykôstkovaných olív.
10 lístkov bazalky.
100 g syra feta.
soľ.
30 g píniových orieškov.
olivový olej.
Príprava:
Papriky zbavíme klobúčikov, očistíme od blán a semien a umyjeme pod tečúcou vodou.Poukladáme ich na plech vystlaný mastným papierom, mierne posolíme a pokvapkáme olejom.Pečieme ich v rúre vyhriatej na 180 stupňov 25 minút.Na plnenie využijete vrchnáky.Odstráňte stonku a semená a nakrájajte ich na kocky.Pažítku očistíme a nakrájame na kocky.Cherry paradajky umyjeme a prekrojíme na polovice.Na panvici podusíme šalotku na 3 lyžiciach oleja, keď zmäkne, pridáme nakrájanú papriku.Potom pridajte paradajky a varte na miernom ohni 15 minút.Zeleninový vývar zohrejeme a keď vrie, zalejeme ním kuskus.Ak sa rozhodnete napchať viac papriky, mali by ste vedieť, že množstvo vývaru a kuskusu musí byť rovnaké.Premiešame, prikryjeme a necháme všetku tekutinu vstrebať.Ak nemáme vývar, podlejeme kuskus horúcou vodou, ktorá je mierne osolená a pridáme lyžičku olivového oleja.Kuskus preložíme do väčšej misy, rozpracujeme vidličkou, pridáme zeleninu, na kocky nakrájaný feta syr a olivy.Papriky vyberieme z rúry, naplníme zmesou a vložíme späť na plech, pokvapkáme olejom a ešte dopečieme. 25 minút pri 180 stupňoch.Ihneď podávajte.
Paprika plnená zeleninou
Hmotnosť: jednoduchá.
Čas prípravy: 30 min + 1 hodina a 30 min na varenie.
Ingrediencie pre 4 osoby:
850 g papriky.
400 g zemiakov.
300 g cukety.
300 g cherry paradajok.
220 g syra scamorza (provola).
tymián.
olivový olej.
soľ, korenie.
Príprava:
Zemiaky umyjeme a uvaríme aj so šupkou.V závislosti od ich veľkosti budete potrebovať 30 až 40 minút.Kým sa zemiaky varia, odrežeme z papriky klobúčiky, očistíme a umyjeme.Cukety umyjeme a nastrúhame na &scaron ribej;Syr nastrúhame a paradajky nakrájame na štvrtiny.Uvarené zemiaky roztlačíme v miske, pridáme paradajky, cuketu a takmer všetok syr.Časť si necháte na pečenie.Zmes dochutíme soľou, korením a lístkami tymiánu.Papriky naplníme zmesou, poukladáme do nádoby vystlanej mastným papierom, na zmes dáme trochu strúhaného syra a prikryjeme viečkami.Pečieme 40 minút v rúre predhriatej na 200 stupňov.Namiesto scamorzy môžete použiť iný údený syr.Ak nejete syr, dajte údené tofu.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Čo si myslíte o tom, že namiesto mletého bravčového mäsa sa dá použiť mäso z klobásy? Myslíte, že by to ovplyvnilo chuť plnených paprík?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Prečo šikovní záhradníci nevyhadzujú škrupiny z vlašských orechov: existujú 4 príčiny.

Čo robíte so škrupinami po odstránení jadier vlašských orechov? Len sa zbaviť toho 'odpadu'? Plytvanie! Ukázalo sa, že škrupiny z vlašských orechov...

Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom

Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom</b sú výbornou voľbou, keď chcete pripraviť výdatnú a chutnú večeru pre celú rodinu. Toto jedlo...

Jednoduchý recept na lahodné arašidové šneky – máte hotové za pár minút!

Hľadáte inšpiráciu na niečo chutné k popoludňajšej káve? Chceli by ste vyskúšať niečo nové? V tom prípade ste na správnom mieste! Dnes si spoločne...

Ak máte 2 vajcia a pohár kyslej smotany, pripravte si tento super lahodný koláč.

Prinášame vám recept na ľahký, krémový a svieži dezert, ktorý si rýchlo získa vaše srdce a chuťové poháriky. Tento koláč vyniká svojou jednoduchosťou a...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?