Pokiaľ hľadáte recept, ktorý kombinuje jemnosť bravčového mäsa sbohatou sladko-slanou chuťou, bravčové kotlety na medovej omáčke sú tou správnou voľbou.Táto lahodná omáčka, ktorá spája sladkosť medu s jemnými tónmi korenia, dokonale dopĺňa šťavnaté kotlety a vytvára nezabudnuteľný zážitok.
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.
Bravčové kotlety na medovej omáčke
Čo budeme potrebovať:
Mäso:
Ostatné:
Omáčka:
Ako budeme postupovať:.
1. Mäso: Bravčové kotlety umyte, osušte papierovými utierkami a zobou strán posypte soľou, čiernym mletým čiernym korením a cesnakovým práškom.
2.Do panvice zohriatym olejom položte bravčové kotlety a smažte 3-5 minút na miernom ohni zakaždej strany dozlatista.Vnútorná teplota bravčových kotliet by mala byť 57-60 ° C a po smažení ich preložte na tanier.
3. Omáčka: Do rovnakej panvice zohriatym maslom vsypte prelisovaný cesnak a smažte 30 sekúnd na miernom ohni.Ďalej do panvice prilejte med a vývar alebo vodu – miešajte.Dochuťte jablčným octom a soľou a varte omáčku cca 3 minúty na miernom ohni.Potom do omáčky položte vyprážané bravčové kotlety, ktoré omáčkou prelejte.
4.Následne panvicu vložte do predhriatej rúry a pečte 1-2 minúty pri 230-240 °C.
5.Lahodné bravčové kotlety na medovej omáčke na záver ozdobte-posypte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte sláskou, veľkou chuťou a gráciou.
Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!
Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.