HomeReceptySladko-slané bravčové kotlety na medovej omáčke: Lahodný recept na každú príležitosť

Sladko-slané bravčové kotlety na medovej omáčke: Lahodný recept na každú príležitosť

Pokiaľ hľadáte recept, ktorý kombinuje jemnosť bravčového mäsa sbohatou sladko-slanou chuťou, bravčové kotlety na medovej omáčke sú tou správnou voľbou.Táto lahodná omáčka, ktorá spája sladkosť medu s jemnými tónmi korenia, dokonale dopĺňa šťavnaté kotlety a vytvára nezabudnuteľný zážitok.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Bravčové kotlety na medovej omáčke

Čo budeme potrebovať:

Mäso:

  • 4 bravčové plátky kotlety.
  • soľ – podľa chuti.
  • čierne mleté ​​korenie – podľa chuti.
  • cesnakový prášok – podľa chuti.
  • Ostatné:

  • olej + maslo – na vyprážanie.
  • čerstvý petržlen – na záverečné zdobenie.
  • Omáčka:

  • 8 strúčikov cesnaku.
  • 4 lyžice medu.
  • 80 ml vývar alebo voda.
  • 2 lyžice jablkový ocot.
  • soľ – podľa chuti.
  • Ako budeme postupovať:.

    1. Mäso: Bravčové kotlety umyte, osušte papierovými utierkami a zobou strán posypte soľou, čiernym mletým čiernym korením a cesnakovým práškom.

    2.Do panvice zohriatym olejom položte bravčové kotlety a smažte 3-5 minút na miernom ohni zakaždej strany dozlatista.Vnútorná teplota bravčových kotliet by mala byť 57-60 ° C a po smažení ich preložte na tanier.

    3. Omáčka: Do rovnakej panvice zohriatym maslom vsypte prelisovaný cesnak a smažte 30 sekúnd na miernom ohni.Ďalej do panvice prilejte med a vývar alebo vodu – miešajte.Dochuťte jablčným octom a soľou a varte omáčku cca 3 minúty na miernom ohni.Potom do omáčky položte vyprážané bravčové kotlety, ktoré omáčkou prelejte.

    4.Následne panvicu vložte do predhriatej rúry a pečte 1-2 minúty pri 230-240 °C.

    5.Lahodné bravčové kotlety na medovej omáčke na záver ozdobte-posypte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte sláskou, veľkou chuťou a gráciou.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Maškrtenie – Chutný jablkový zákusok z ovsených vločiek!

    Zdravé stravovanie sa stáva čoraz viac populárnym trendom.Mnoho ľudí sa snaží nájsť alternatívy ku klasickým sladkostiam, ktoré nezaťažia metabolizmus prázdnymi kalóriami a cukrami.Pokiaľ patríte...

    Lahodné zapečené zemiakové plátky so šunkou a syrovou smotanou

    Ak hľadáte recept na pokrm, ktorý je nielen chutný, ale aj výdatný, lahodné zapečené zemiakové plátky so šunkou a syrovou smotanou sú tou pravou...

    Citrónová nepečená torta s mascarpone a želé – Osviežujúci letný dezert plný citrusovej chuti

    Ak túžite po ľahkom a osviežujúcom dezerte, ktorý v sebe spája jemnosť mascarpone s výraznou citrusovou chuťou, táto citrónová nepečená torta smascarpone a želé...

    Chutné mäsové taštičky z lístkového cesta – Jednoduchá a rýchla príprava!

    Ak hľadáte rýchly a chutný pokrm, ktorý poteší celú rodinu, mäsové vrecká so syrom zlistového cesta sú ideálnou voľbou! Chrumkavé lístkové cesto plnené šťavnatou...

    Nedávné komentáře