HomeJedloČínsky spôsob varenia ryže: zapamätajte si len dve zásady a budete mať...

Čínsky spôsob varenia ryže: zapamätajte si len dve zásady a budete mať snehobiely a krehký prívarok

Ryža je jednou z hlavných ingrediencií v čínskej kuchyni.

Nie je teda prekvapením, že práve obyvatelia Číny dokázali vymyslieť najlepší spôsob prípravy tejto obilniny.

Ryžová kaša, ktorú uvarili kulinárski odborníci z Nebeskej ríše, sa vždy drobí.

Okrem toho sa pokrm vyznačuje veľmi chutným vzhľadom.Hovoríme o dokonalej belosti tepelne upravených krúp.

Julia Archipovová, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, porozprávala o čínskom spôsobe varenia ryže.

Krúpy prepláchnite

Najskôr je potrebné surovú ryžu dobre opláchnuť.

Mnohí gurmáni túto činnosť nevykonávajú.A zbytočne: výsledkom nie je kaša, ale nechutná hrudka.

Ak ju však prepláchnete, kaša sa zbaví prebytočného škrobu, ktorý je príčinou lepkavosti.

Okrem toho sa výrobok zbaví nečistôt.

Ryžu oplachujte pomerne dlho.Postup môžete ukončiť až vtedy, keď si ďalšia použitá porcia vody zachová svoju čistotu.

Pridajte ocot

Tajomstvo bielej ryžovej kaše spočíva v použití deväťpercentného octu.Ďalšou dobrou možnosťou je jablčný ocot.

Počas tepelnej úpravy ryže v bublajúcej tekutine by sa mala pridať jedna polievková lyžica uvedeného kyslého výrobku (na jednu šálku krúpov).

Mimochodom, vďaka octu získa pokrm nielen krásnu farbu, ale aj jasnú chuť.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Čínsky spôsob varenia ryže sa zdá byť príliš zdĺhavý, nemal by byť proces jednoduchší a rýchlejší? Možno by stačilo použiť moderné technológie na dosiahnutie rovnakého výsledku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Prečo šikovní záhradníci nevyhadzujú škrupiny z vlašských orechov: existujú 4 príčiny.

Čo robíte so škrupinami po odstránení jadier vlašských orechov? Len sa zbaviť toho 'odpadu'? Plytvanie! Ukázalo sa, že škrupiny z vlašských orechov...

Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom

Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom</b sú výbornou voľbou, keď chcete pripraviť výdatnú a chutnú večeru pre celú rodinu. Toto jedlo...

Jednoduchý recept na lahodné arašidové šneky – máte hotové za pár minút!

Hľadáte inšpiráciu na niečo chutné k popoludňajšej káve? Chceli by ste vyskúšať niečo nové? V tom prípade ste na správnom mieste! Dnes si spoločne...

Ak máte 2 vajcia a pohár kyslej smotany, pripravte si tento super lahodný koláč.

Prinášame vám recept na ľahký, krémový a svieži dezert, ktorý si rýchlo získa vaše srdce a chuťové poháriky. Tento koláč vyniká svojou jednoduchosťou a...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?