HomeReceptyZdravé vegetariánske jedlo: Pečená zelenina s paradajkovou omáčkou a hráškom na jednom...

Zdravé vegetariánske jedlo: Pečená zelenina s paradajkovou omáčkou a hráškom na jednom plechu

Hľadáte jednoduchý a zdravý vegetariánsky pokrm, ktorý je plný chuti a farieb? Pečená zelenina paradajkovou omáčkou a hráškom, pripravená na jednom plechu, je tou pravou voľbou! Tento recept kombinuje rôznorodú zeleninu slahodnou paradajkovou omáčkou a šťavnatým hráškom, čím vytvára výživné jedlo.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Pečená zelenina paradajkovou omáčkou a hráškom na jednom plechu

Čo budeme potrebovať:

Zelenina:

  • 350 g cuketa.
  • 180 g mrkva.
  • 250 farebná paprika.
  • 150 g červená cibuľa.
  • 500 g baklažán.
  • 500 g zemiakov.
  • 200 g paradajky.
  • olivový olej – na pokvapkanie.
  • soľ – podľa chuti.
  • čierne mleté ​​korenie – podľa chuti.
  • cibuľový prášok – podľa chuti.
  • cesnakový prášok – podľa chuti.
  • rasca – podľa chuti.
  • červená mletá paprika – podľa chuti.
  • Ostatné:

  • rastlinný olej – na vyprážanie.
  • Omáčka:

  • 200 g cibule.
  • 5 strúčiky cesnaku.
  • zelené feferónky – podľa chuti (voliteľné).
  • 2 lyžice paradajková pasta.
  • 2 paradajky.
  • 1 lyžička rasce.
  • 1 lyžička sušený koriander.
  • 1 lyžička červená mletá paprika.
  • 1/2 lyžičky čierne mleté ​​korenie.
  • 1/2 lyžičky kurkuma.
  • 1 lyžica zeleninový bujón.
  • 1 šálka zelený sladký hrášok.
  • Na zdobenie a posypanie:

  • čerstvý koriander.
  • Ako budeme postupovať:

    1. Zelenina: Všetku zeleninu uvedenú v popise nakrájajte na kúsky veľkosti hranoliek a paradajky na malé mesiačiky.Potom nakrájanú zeleninu rozprestrite na plech a pokvapkajte olivovým olejom.Dochuťte soľou, čiernym mletým čiernym korením, cibuľovým práškom, cesnakovým práškom, rascou a červenou mletou paprikou podľa chuti – poriadne premiešajte.

    2.Okorenenú zeleninu pečte v predhriatej rúre asi 40 minút pri 180 ° C alebo kým nezmäkne a mierne nezhnedne.

    3. Omáčka: Do hrnca nalejte malé množstvo rastlinného oleja a vsypte nakrájanú cibuľu – smažte na miernom ohni dozlatista.Ďalej do hrnca pridajte prelisovaný cesnak, vmiešajte nakrájané zelené feferónky (voliteľné), pridajte paradajkový pretlak a nakrájané paradajky – premiešajte a varte na miernom ohni.

    4.Následne paradajkovú omáčku dochuťte rascou, sušeným koriandrom, červenou mletou paprikou, čiernym mletým čiernym korením, kurkumou a soľou.Ďalej pridajte zeleninový bujón alebo prilejte zeleninový vývar podľa chuti.Podlejte vodu a vmiešajte zelený sladký hrášok – premiešajte a varte 5 minút na miernom ohni.

    5.Po uplynutí doby pečenia vyberte plech rúry a pečenú zeleninu vmiešajte do pripravenej paradajkovej omáčky so zeleným sladkým hráškom – premiešajte, znovu ju rozprestrite na plech a vložte do rúry.

    6.Pečte v rúre ďalších 15 minút pri 180 ° C, aby sa chute spojili.

    7.Na záver pečenú zeleninu ozdobte-posypte čerstvým nasekaným koriandrom a hlavne a sláskou a skvelou chuťou.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov

    VIDEO NÁVOD:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Áno áno, pretože nič nedodá zelenine lepšiu chuť než hrášok a paradajková omáčka! Škrípavá mrkva a mäkký baklažán, aký sen! Možno by som ešte pridal/a trochu extra rasce, aby to celé bolo ešte viac povznášajúce.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Lunárny kalendár zeleniny a záhradníka od 2. do 8. septembra: čo treba urobiť

    Skúsení záhradkári vedia: na jeseň je na domácom pozemku toľko práce ako v lete, ak nie viac. Povieme vám, čo odporúča lunárny kalendár...

    Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

    Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

    Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

    Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

    Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

    V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?