HomeJedloAko dlho by ste mali variť líšky pred varením: všetko je jednoduchšie,...

Ako dlho by ste mali variť líšky pred varením: všetko je jednoduchšie, ako sa zdá

Lov na líšky je v auguste v plnom prúde.Mnohí však stále nevedia o prospešných vlastnostiach huby, napriek tomu, že sa aktívne nakupuje od obyvateľstva..

Huba je známa ako prírodný, účinný a bezpečný liek na parazity, no napriek tomu väčšina gazdiniek považuje za potrebné ich pred varením uvariť..

Odborníčka nášho časopisu Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej triedy, nám prezradila, ako variť líšky.

Vyprážané líšky

Mladé huby netreba variť ani namáčať v slanej vode.

Neobsahujú červy, a to všetko vďaka prospešným látkam, ktoré zabíjajú (aj v ľudskom tele) parazity a ich vajíčka.

Navyše, predvarenie líšok zhoršuje ich chuť.

Preto sa mladé líšky jednoducho očistia, umyjú a potom sa vlhkosť odparí na panvici a vypráža.

Zmrazovanie

Pred zmrazením sa odporúča uvariť alebo smažiť líšky.

Dôvodom je, že po rozmrazení budú chutiť horko.

Odporúča sa tiež uvariť huby zakúpené na trhu alebo nie mladé, ale už veľké líšky.

Pred zmrazením ich povarte 10-15 minút a pred vyprážaním ich nechajte 7-10 minút vo vriacej vode.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Máme tu ďalšiu „expertku“, ktorá radí, ako variť líšky. Možno by sme mali skôr premýšľať nad tým, či vôbec chceme jesť huby, ktoré sú bežne predmetom diskusií o ich správnom spracovaní.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Prečo šikovní záhradníci nevyhadzujú škrupiny z vlašských orechov: existujú 4 príčiny.

Čo robíte so škrupinami po odstránení jadier vlašských orechov? Len sa zbaviť toho 'odpadu'? Plytvanie! Ukázalo sa, že škrupiny z vlašských orechov...

Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom

Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom</b sú výbornou voľbou, keď chcete pripraviť výdatnú a chutnú večeru pre celú rodinu. Toto jedlo...

Jednoduchý recept na lahodné arašidové šneky – máte hotové za pár minút!

Hľadáte inšpiráciu na niečo chutné k popoludňajšej káve? Chceli by ste vyskúšať niečo nové? V tom prípade ste na správnom mieste! Dnes si spoločne...

Ak máte 2 vajcia a pohár kyslej smotany, pripravte si tento super lahodný koláč.

Prinášame vám recept na ľahký, krémový a svieži dezert, ktorý si rýchlo získa vaše srdce a chuťové poháriky. Tento koláč vyniká svojou jednoduchosťou a...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?