HomeReceptyLuxusná rolovaná torta s orechovým a kakaovým krémom: Recept na neodolateľný dezert

Luxusná rolovaná torta s orechovým a kakaovým krémom: Recept na neodolateľný dezert

Táto luxusná rolovaná torta orechovým a kakaovým krémom je ideálnym dezertom pre každú príležitosť, kedy chcete urobiť dojem.Spája bohatú chuť orechov a kakaa v dvoch náplniach, ktoré sú starostlivo zavinuté do jemného cesta.Výsledkom je krásne vyzerajúca a neuveriteľne lahodná torta, ktorá poteší každého milovníka sladkého.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.

Rolovaná torta orechovým a kakaovým krémom

Čo budeme potrebovať:

  • Múka 300 g.
  • Mlieko 120 ml.
  • Cukor 200 g.
  • Vajcia 3 ks.
  • Maslo 100 g.
  • Nastrúhaná kôra z1 citróna.
  • Mleté orechy 120 g.
  • Kakao 20 g.
  • Čerstvé droždie 20 g.
  • Vanilková esencia.
  • Rumová esencia.
  • Štipka soli.
  • Ako budeme postupovať:.

    1.Do misy preosejte 300 g múky a urobte uprostred jamku.

    2.Vmalej miske zmiešajte 20 g čerstvého droždia, 120 ml teplého mlieka a lyžicu cukru.Niekoľkokrát premiešajte.

    3.Nalejte zmes do jamky vmúke a nechajte 10 minút odpočinúť, aby sa droždie aktivovalo.

    4.Pridajte 100 g cukru, 2 žĺtky, nastrúhanú citrónovú kôru, vanilkový extrakt a štipku soli.

    5.Najprv zmes premiešajte lyžicou, potom rukami a hneťte 5 minút.

    6.Pridajte 50 g rozpusteného a vychladnutého masla a pokračujte vhneteniu ďalších 5 minút, kým sa maslo úplne nezapracuje.

    7.Misu zakryte potravinárskou fóliou a nechajte cesto kysnúť 1 hodinu.

    8.Cesto položte na pomúčenú pracovnú plochu a vyvaľkajte ho najskôr dlaňami a potom valčekom.

    9.Vytvarujte zne plát o rozmeroch približne 30 x 45 cm.

    10.Pripravte náplň zmiešaním 100 g cukru, 30 g kakaa, 120 g mletých orechov, rumového extraktu a bielkov z 2 vajec.Premiešajte do hladka.

    11.Náplň rovnomerne rozotrite na cesto.

    12.Plát cesta pozdĺžne rozkrojte na 4 rovnaké prúžky.

    13.Pruhy jeden po druhom zrolujte do rolády.

    14.Zrolované cesto vložte do žiaruvzdornej misky (s priemerom 20 cm) vyloženej veľkým množstvom masla (najmenej 50 g masla).

    15.Prikryte potravinovou fóliou.

    16.Nechajte ešte 30 minút kysnúť.

    17.Odstráňte fóliu a koláč potrite rozšľahaným vajcom.

    18.Predhrejte rúru na 160 stupňov Celzia.

    19.Roládu pečte v rúre hodinu a pol.

    20.Po upečení nechajte roládu 10 minút vychladnúť, potom ju vyberte sformy, nakrájajte a podávajte.

    Hotovo!

    Dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov

    VIDEO RECEPT:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Neskutočná chuťovo vyvážená torta! Ale niektoré kroky postupu sú zbytočne komplikované – ako vyforme kruhové pláty reálne veľmi obmedzujete kreativitu pri príprave dezertov.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

    Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

    Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

    Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

    Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

    V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

    Neobvyklý recept na tvarohové koláče: pridajte tieto ingrediencie a navždy premeníte svoj pohľad na známy pokrm.

    Tradične sa cheesecaky podávajú na raňajky alebo ako dezert.Väčšinou ide o sladké jedlo s pridaním ovocia alebo bobuľovitého ovocia. Nikto však nepovedal, že...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?