HomeReceptyJablčná pena – Dokonalý dezert, ktorý si zamilujete

Jablčná pena – Dokonalý dezert, ktorý si zamilujete

Jablčná pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý vás očarí svojou jednoduchosťou a jemnou chuťou.Tento nadýchaný dezert plný šťavnatých jabĺk a jemných sladkých tónov je perfektnou voľbou, ak hľadáte niečo ľahké.Či už hľadáte sladkú bodku po večeri alebo popoludňajšom pohladení, jablčná pena vás určite nesklame!

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.

Čo budeme potrebovať:

Cesto:

  • 6 vajec.
  • 6 lyžíc cukru.
  • 6 lyžíc hladkej múky.
  • 6 lyžíc oleja.
  • 6 lyžíc vody.
  • 12 g prášku do pečiva.
  • 10 g vanilkového cukor.
  • Jablková náplň:

  • 4 väčšie jablká.
  • 6 lyžíc cukru.
  • 1/2 litra jablčného džúsu/šťavy.
  • 80 g vanilkového pudingu.
  • škorica – podľa chuti.
  • Domáca šľahačka:

  • 400 ml smotana na šľahanie.
  • stužovač peny – podľa potreby.
  • 4 lyžice práškový cukor – podľa chuti.
  • Zdobenie:

  • podľa vašej chuti.
  • Ako budeme postupovať:

    1. Cesto: Zmiešajte cukor srozklepnutými vajcami – vyšľahajte a postupne prisypávajte múku, prilievajte olej, vodu, tiež prisypte prášok do pečiva a vanilkový cukor – premiešajte a vypracujte cesto.

    2.Vypracované hotové cesto nalejte do formy vyloženej pergamenom a pečte v predhriatej rúre 25 minút pri 180 ° C, podľa potreby, kým nebudete cesto krásne upečené.

    3. Jablková náplň: Umyté jabĺčka olúpte a nakrájajte na kocky, potom k nim prisypte cukor a prilejte jablčnú šťavu – premiešajte a varte na prudkom ohni, kým nezačnú hustnúť, potom k nim pridajte vyšľahaný puding a posypte škoricou podľa chuti – znovu premiešajte a nechajte vychladnúť.

    4. Domáca šľahačka: Vmiešame si vyšľahajte smotanu na šľahanie so stužovačom peny a počas šľahania prisypávajte práškový cukor – šľahajte do krásne bielej peny.

    5.Upečené cesto potrite jablčnou náplňou a navrch naneste domácu šľahačku a ozdobte povrch šľahačky podľa vašej chuti – uložte na 2 hodiny do chladničky.

    6.Podávajte ho sláskou, veľkou chuťou a gráciou.

    Priatelia, prajeme vám dobrú sladkú chuť!

    Zdieľajte tento fantastický recept s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú! Môžete si tiež pozrieť 10+ recepty na jablkový koláč..

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Vieme prosím o nejaké ilustrácie alebo ďalšie príklady? Nejaké konkrétne vizuálne pomôcky by mohli pomôcť lepšie porozumieť postupu. Ďakujem!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Prečo šikovní záhradníci nevyhadzujú škrupiny z vlašských orechov: existujú 4 príčiny.

    Čo robíte so škrupinami po odstránení jadier vlašských orechov? Len sa zbaviť toho 'odpadu'? Plytvanie! Ukázalo sa, že škrupiny z vlašských orechov...

    Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom

    Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom</b sú výbornou voľbou, keď chcete pripraviť výdatnú a chutnú večeru pre celú rodinu. Toto jedlo...

    Jednoduchý recept na lahodné arašidové šneky – máte hotové za pár minút!

    Hľadáte inšpiráciu na niečo chutné k popoludňajšej káve? Chceli by ste vyskúšať niečo nové? V tom prípade ste na správnom mieste! Dnes si spoločne...

    Ak máte 2 vajcia a pohár kyslej smotany, pripravte si tento super lahodný koláč.

    Prinášame vám recept na ľahký, krémový a svieži dezert, ktorý si rýchlo získa vaše srdce a chuťové poháriky. Tento koláč vyniká svojou jednoduchosťou a...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?