HomeJedloSlaný koláč vyrobený zo zvyškov šunky a jarnej cibuľky

Slaný koláč vyrobený zo zvyškov šunky a jarnej cibuľky

Vyskúšajte slaný koláč s cibuľkou a jarnou cibuľkou, pretože suroviny na toto chutné jedlo máte v týchto dňoch zrejme v chladničke.
Slaný koláč alebo quiche je francúzska pochúťka, ktorú miluje celý svet.Príprava je naozaj jednoduchá a plnka lahodná a cenovo dostupná.
Tento recept má mnoho výhod a jednou z hlavných je skutočnosť, že je rovnako lahodný studený aj teplý.Nižšie si prečítajte recept, ktorý napísal Satisfied.hr.
Slaný koláč s šunka a jarnou cibuľkou – ingrediencie:
Na cesto:
25 dní tretieho svadobného dňa,.
12 dag masla,.
1 vajce,.
1 malá lyžica soli.
Na náplň:
4 vajcia,.
2 kyslá smotana (alebo jogurt),.
30 dní podľa vlastného výberu,.
2 kusy jarnej cibuľky,.
soľ a korenie.
Slaný koláč s cibuľkou a jarnou cibuľkou – príprava:
– Jarnú cibuľku dobre umyjeme, nakrájame nadrobno a na troche tuku podusíme asi 10 minút.Cibuľu tiež nakrájame na drobno a zmiešame s udusenou cibuľou.
– Začnite pripravovať cesto.Do chleba pridajte soľ a na tenké plátky nakrájané maslo.Maslo rozdrobíme končekmi prstov pomocou šľahača.Buďte rýchli, pretože maslo sa nesmie príliš roztopiť.Keď si všimnete, že maslo má veľkosť veľkej strúhanky, pridajte vajíčko a potom vypracujte cesto.
– Nemiesime ho príliš dlho, pretože bude tuhý.Maslo, múku a vajíčko stačí spojiť do hladkej hmoty.Cesto vytvarujte rukami do gule a potom do kotúča (uľahčíte si to neskôr vaľkaním) a odložte na 15 minút do chladničky.
– Vajcia rozšľaháme so smotanou, pridáme soľ a korenie a odstavíme.Cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme na pomúčenej doske.Cesto preložíme do požadovanej formy (okrúhlej alebo štvorcovej).Prstami ho jemne zarovnajte s formičkou.
– Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia.Cesto prikryjeme mastným papierom a poukladáme naň keramické guľôčky na pečenie.Keď sa rúra vyhreje, cesto vložíme dovnútra a pečieme 12 minút.
– Potom cesto vyberieme a guľky opatrne vyberieme.Na spodok uložíme cibuľu a jarnú cibuľku.Plnku trochu rozotrieme na cesto.
– Potom všetko zalejeme zmesou smotany a vajec.Ihneď vráťte do rúry a pečte medzi 30 až 40 minútami, t.j.až do momentu, keď je povrch koláča zlatožltý.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Nemyslíte, že recept by mohol obsahovať viac informácií o kalorickej hodnote a výživových hodnotách? Často sa stretávam s nedostatkom informácií o tom, čo jeme a aký výživný obsah má jedlo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Lunárny kalendár zeleniny a záhradníka od 2. do 8. septembra: čo treba urobiť

Skúsení záhradkári vedia: na jeseň je na domácom pozemku toľko práce ako v lete, ak nie viac. Povieme vám, čo odporúča lunárny kalendár...

Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?