HomeRecepty2 jednoduché recepty: Zapečené kuracie prsia s paradajkami a syrom a zemiakové...

2 jednoduché recepty: Zapečené kuracie prsia s paradajkami a syrom a zemiakové placky s paradajkami a parmezánom

Ak hľadáte rýchle a chutné nápady na večeru, tieto dva jednoduché recepty sú ideálnou voľbou.Zapečené kuracie prsia s paradajkami a syrom vás potešia svojou šťavnatosťou a bohatou chuťou, zatiaľ čo zemiakové placky s paradajkami a parmezánom prinášajú chrumkavú lahodnosť, ktorá dokonale doplní hlavné jedlo.Oba pokrmy sú ľahké na prípravu a zaručene uspokoja celú rodinu!

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

1.Zapečené kuracie prsia s paradajkami a syrom

Čo budeme potrebovať:

  • 2 kuracie prsia + soľ.
  • Zmes:

  • 2 vajcia.
  • 100 ml smotana 10-15%.
  • talianske bylinky – podľa chuti.
  • červená mletá paprika – podľa chuti.
  • kurkuma – podľa chuti.
  • sušené oregano – podľa chuti.
  • 30 g parmezán.
  • Ostatné:

  • olej – na vymazanie misy.
  • 1 paradajka.
  • nasekaná čerstvá petržlenová vňaťka – na zdobenie.
  • strúhaný parmezán – na posypanie.
  • Ako budeme postupovať:.

    1.Kuracie prsia si nakrájajte na kúsky a posypte soľou.

    2.Pripravte zapekaciu misu, ktorú vymažte olivovým olejom a rozložte do nej osolené kuracie kúsky.

    3. Zmes: Do misky rozklepnite vajcia, ktoré vyšľahajte, potom prilejte smotanu 10-15% a premiešajte.Dochuťte talianskymi bylinkami, červenou mletou paprikou, kurkumou a sušeným oreganom – premiešajte a nakoniec nasypte strúhaný parmezán.

    4.Výslednou zmesou prelejte kuracie kúsky, naaranžujte kolieska paradajok a posypte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

    5.Pečte v predhriatej rúre 20 minút pri 200 ° C dozlatista a dochrumkava.

    6.Po upečení ešte posypte strúhaným parmezánom a podávajte sláskou veľkou chuťou a nadšením.

    2.Zemiakové placky s paradajkami a parmezánom

    Čo budeme potrebovať:

    Základ:

  • 3 nastrúhané zemiaky.
  • 1 vajce.
  • soľ – podľa chuti.
  • čierne mleté ​​korenie – podľa chuti.
  • 1 červená cibuľa a 3 lyžice hladká múka.
  • Ostatné:

  • 1 paradajka.
  • 40 g strúhaný syr.
  • zelená cibuľka – podľa chuti.
  • talianske bylinky – podľa chuti.
  • červená mletá paprika – podľa chuti.
  • soľ – podľa chuti.
  • čierne mleté ​​korenie – podľa chuti.
  • Ako budeme postupovať:.

    1. Základ: Nastrúhané zemiaky preložte do misy a zalejte vodou.Opláchnite a vyžmýkajte z nich prebytočnú vodu.Potom rozklepnite vajcia, dochuťte soľou a čiernym mletým čiernym korením – dobre stierkou premiešajte.

    2.Následne do misy vsypte nakrájanú červenú cibuľu a prisypte múku – poriadne stierkou premiešajte.

    3.Do panvice zohriatym olejom pomocou lyžice tvarujte placky, ktoré smažte na miernom ohni zobú strán dozlatista.Povrch placiek posypte strúhaným syrom, naaranžujte kolieska paradajok, ozdobte nakrájanou zelenou cibuľkou a znovu posypte strúhaným syrom.Dochuťte talianskymi bylinkami, červenou mletou paprikou, soľou a čiernym mletým čiernym korením.Prikryte pokrievkou a smažte 5-7 minút na miernom ohni dochrumkava.

    4.Po smažení ich podávajte so zapečenou pochúťkou skuracími kúskami, ale hlavne sláskou a veľkou chuťou.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov

    VIDEO NÁVOD:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Lahodné zapečené zemiakové plátky so šunkou a syrovou smotanou

    Ak hľadáte recept na pokrm, ktorý je nielen chutný, ale aj výdatný, lahodné zapečené zemiakové plátky so šunkou a syrovou smotanou sú tou pravou...

    Citrónová nepečená torta s mascarpone a želé – Osviežujúci letný dezert plný citrusovej chuti

    Ak túžite po ľahkom a osviežujúcom dezerte, ktorý v sebe spája jemnosť mascarpone s výraznou citrusovou chuťou, táto citrónová nepečená torta smascarpone a želé...

    Chutné mäsové taštičky z lístkového cesta – Jednoduchá a rýchla príprava!

    Ak hľadáte rýchly a chutný pokrm, ktorý poteší celú rodinu, mäsové vrecká so syrom zlistového cesta sú ideálnou voľbou! Chrumkavé lístkové cesto plnené šťavnatou...

    Ako vybieliť škáry medzi dlaždicami? Toto je najjednoduchšia a najefektívnejšia metóda

    Čisté škáry medzi dlaždicami môžu výrazne zlepšiť celkový vzhľad vašej kuchyne alebo kúpeľne.Sčasom však môžu byť tieto škáry postihnuté tmavým povlakom, ktorý spôsobuje, že...

    Nedávné komentáře