HomeCibuľaŠťavnatá pečená cibuľa: Príloha, ktorá sa rozplýva v ústach

Šťavnatá pečená cibuľa: Príloha, ktorá sa rozplýva v ústach

Upečená cibuľa je zvonka chrumkavá a vnútri mäkká.Má neodolateľnú sladkosť, ktorá zlepší chuť každého slaného jedla.
Opraženú cibuľu môžete pridať do sendviča, burgeru alebo pizze.Dokonale sa bude hodiť k pečenému mäsu, rybám či zelenine, uvádza Punkufer.
Ak chcete prehĺbiť chute pečenej cibule, pokvapkajte ju balzamikovým octom počas pečenia.Výsledok vás milo prekvapí.
Prísady na pečenú cibuľu:
4 veľké fialové cibule (nakrájané na štvrtiny),.
4 lyžice oleja,.
2 polievkové lyžice balzamikového octu,.
vetvičky tymiánu,.
soľ a korenie podľa želania.
Príprava pečenej cibule:
Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia.
Ošúpanú cibuľu nakrájanú na štvrtiny (alebo na polovice, ak máte menšiu cibuľu) preložíme na pekáč a zmiešame s olejom, trochou soli a korenia a tymianom.
Cibuľu pečieme asi 12 minút.
Cibuľu vyberte z rúry a pokvapkajte balzamikovým octom.
Pokračujte vo varení cibule pre viacš 10 až 15 minút, alebo kým nezmäkne a nezíska zlatohnedú farbu.
Podávame teplé ako prílohu k mäsu.Majte sa pekne!.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Čo je to za nezmysel? Pečená cibuľa je ako nebeská sladká pochúťka! Nikdy by som sa neodvážila pokvapkať ju balzamikovým octom, to by ju len znehodnotilo! Skôr si doprajem tú chrumkavú sladkosť priamo z rúry. Skúsme neexperimentovať s takýmto klasikom!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Prečo šikovní záhradníci nevyhadzujú škrupiny z vlašských orechov: existujú 4 príčiny.

Čo robíte so škrupinami po odstránení jadier vlašských orechov? Len sa zbaviť toho 'odpadu'? Plytvanie! Ukázalo sa, že škrupiny z vlašských orechov...

Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom

Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom</b sú výbornou voľbou, keď chcete pripraviť výdatnú a chutnú večeru pre celú rodinu. Toto jedlo...

Jednoduchý recept na lahodné arašidové šneky – máte hotové za pár minút!

Hľadáte inšpiráciu na niečo chutné k popoludňajšej káve? Chceli by ste vyskúšať niečo nové? V tom prípade ste na správnom mieste! Dnes si spoločne...

Ak máte 2 vajcia a pohár kyslej smotany, pripravte si tento super lahodný koláč.

Prinášame vám recept na ľahký, krémový a svieži dezert, ktorý si rýchlo získa vaše srdce a chuťové poháriky. Tento koláč vyniká svojou jednoduchosťou a...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?