HomeReceptyS mandľami a žmolenkou: Recept na skvelý višňový koláč!

S mandľami a žmolenkou: Recept na skvelý višňový koláč!

Dnešný recept na výborný višňový koláč so žmolenkou, sme si požičali v našej facebookovej skupine Prima kuchárka od našej čitateľky Jany Podolákovej Burkartovej, týmto jej ďakujeme.V tejto skupine so snami môžete tiež podeliť o váš obľúbený recept.Stačí pridať peknú fotku aj singredienciami a postupom.My tento recept zaradíme do nášho receptového magazínu.Tiež sa môžete snami a ďalšími čitatelia tejto skupiny podeliť o to, čo máte dnes kobedu alebo aké pohostenie chystáte na narodeninovú oslavu.

Teraz už ale späť k dnešnému receptu.Príprava je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná.Hodí sa tak ako skvelé pohostenie pre prípadnú návštevu.

Oslovili sme vás týmto dezertom? Poďme si teda spoločne prichystať tento višňový koláč so žmolenkou!

Ďalšie skvelé recepty nájdete aj na našej facebookovej stránke Prima Kuchárka.

Pokiaľ hľadáte nejakú ďalšiu dobrotu, potom rozhodne vyskúšajte tento čučoriedkový koláč!

Výborný recept na višňový koláč s mandľami:

Čo budeme potrebovať

cesto:

  • 250 g nízkotučného tvarohu.
  • 1 ks vajcia.
  • 125 ml oleja.
  • 100 g cukru.
  • štipka soli.
  • 400 g polohrubej múky.
  • 1 prášok do pečiva.
  • na ozdobenie:

  • 750 g višní.
  • 50 g mandľových lupienkov.
  • na žmolenku:

  • 100 g masla.
  • 100 g cukru.
  • 1 van.cukor.
  • 200 g hladkú múky.
  • pol lyžičky prášku do pečiva.
  • 1 žĺtok.
  • Ako postupovať:

    1) Začneme tým, že si tvaroh dáme do sitka vyloženého čistou utierkou.Necháme ho odkvapkať a dôkladne z neho vytlačíme tekutinu.Potom ho vložíme s vajcom, olejom, cukrom a soľou do misy a dôkladne premiešame.

    2) Polohrubou múku zmiešame spráškom do pečiva a postupne prehniteme.Potom stvárneného cesta utvoríme guľu, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a na 30 minút umiestnime do chladničky.

    3) Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.Višne si umyjeme a zbavím stopiek, vykôstkujeme.Maslo, cukor, van.Cukor, hladkú múku, prášok do pečiva a žĺtok si rýchlo prehnite na žmolenku.

    4) Cesto si položíme na tukom vymastený plech a na ňom ho rozvaľkáme.Navrch nakladieme rovnomerne višne, žmolenku a tiež mandľové lupienky.

    5) Pečieme 35 – 40 minút.Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Na tento recept by som sa zasa nechal inšpirovať! Možno mi len uniká, ale zdá sa mi, že s množstvom mandľových lupienkov a žmolenky by sa mohlo trochu viac experimentovať. Čo myslíte?

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Lunárny kalendár zeleniny a záhradníka od 2. do 8. septembra: čo treba urobiť

    Skúsení záhradkári vedia: na jeseň je na domácom pozemku toľko práce ako v lete, ak nie viac. Povieme vám, čo odporúča lunárny kalendár...

    Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

    Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

    Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

    Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

    Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

    V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?