HomeReceptyHebké a nadýchané domáce Marshmallow – Sladká penová pochúťka pre deti!

Hebké a nadýchané domáce Marshmallow – Sladká penová pochúťka pre deti!

Pripravte sa na skutočnú sladkú radosť! Hebké a nadýchané domáce marshmallow sú dokonalou pochúťkou, ktorú si deti zamilujú.Táto jemná penová dobrota je nielen chutná, ale aj zábavná na výrobu.Perfektný pre detské oslavy, večery pri táboráku, alebo len tak ako sladká odmena.V tomto recepte sa dozviete, ako ľahko a rýchlo vytvoriť tieto lahodné marshmallows priamo u vás doma!

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.

Domáce Marshmallow

Čo budeme potrebovať:

  • 30 g želatína + 120 ml studená voda.
  • 250 g cukru.
  • 100 ml voda.
  • 20 ml citrónová šťava.
  • 1 lyžička vanilkový extrakt.
  • potravinárske farbivo – podľa chuti.
  • Ostatné:

  • olej – na vymazanie formy.
  • Na zdobenie a posypanie:

  • 1 lyžica kukuričný škrob + 1 lyžica práškový cukor.
  • Ako budeme postupovať:.

    1.Najprv do malej misky nasypte želatínu a prilejte studenú vodu – premiešajte lyžicou a nechajte 10 minút pôsobiť.

    2.Do hrnca nasypte cukor, nalejte vodu a prilejte citrónovú šťavu.Postavte hrniec na sporák a zahrievajte na strednom/malom ohni, kým sa cukor úplne nerozpustí.Po uvarení varte 10 minút na miernom ohni.Potom odstavte hrniec zo sporáka a pridajte mäkkú želatínu – miešajte, kým sa želatína úplne nerozpustí.

    3.Následne po rozpustení želatíny prelejte zmes do misy, ihneď šľahajte mixérom a dochuťte vanilkovým extraktom – šľahajte do nadýchanej bielej peny.

    4. 1/2 výslednej peny nalejte do formy vymastenej olejom a do druhej 1/2 peny pridajte farebné potravinárske farbivo – vyšľahajte.Potom ihneď nalejte do formy na bielu vrstvu, pekne rozotrite a uhlaďte.Jemne pretrepte a nechajte stáť na chladnom mieste, kým úplne nestuhne.

    5.Do malej misky nasypte kukuričný škrob a prisypte práškový cukor – premiešajte.

    6.Získaným posypom posypte stuhnuté marshmallow, ktoré vyberte sformy a nakrájajte.

    7.Hebké a nadýchané domáce Marshmallow podávajte sláskou, veľkou chuťou a radosťou.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Myslím, že je zaujímavé, že sa v recepte nepripomína možnosť pridania ovocia do marshmallow, napríklad jahôd alebo malín, aby sa pridal aj prírodný ovocný cukor a chuť. Čo myslíte?

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

    Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

    Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

    Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

    Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

    V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

    Neobvyklý recept na tvarohové koláče: pridajte tieto ingrediencie a navždy premeníte svoj pohľad na známy pokrm.

    Tradične sa cheesecaky podávajú na raňajky alebo ako dezert.Väčšinou ide o sladké jedlo s pridaním ovocia alebo bobuľovitého ovocia. Nikto však nepovedal, že...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?