HomeRastlinyKáva má zdravotné benefity, no nalačno je zdraviu škodlivá

Káva má zdravotné benefity, no nalačno je zdraviu škodlivá

Hoci väčšina ľudí vie, že nie je dobré piť kávu nalačno, len málokto to dodržiava, čím riskuje svoje zdravie a rôzne tráviace problémy, ale aj zvyšuje hladinu stresu.
Káva, obľúbený nápoj na celom svete, je chválená, spievaná a neodmysliteľná súčasť prebúdzania ľudí.Hoci káva obsahuje rôzne antioxidanty, jej zdravotné benefity sú negované, ak sa pije nesprávne, teda ak sa pije nalačno, hovorí Positive Med, prenášaný 24 hodín.
Vedci totiž zistili, čo presne sa deje v tele pri pití kávy nata, bez ohľadu na to, či je instantná, turecká alebo zmiešaná s mliekom.
1.Zvýšenie hladiny žalúdočnej kyseliny
Káva nalačno zvyšuje vylučovanie kyseliny chlorovodíkovej v tráviacom systéme, čo je obzvlášť zlé pre ľudí, ktorí trpia zápalom žalúdka a majú v sebe nadbytok kyseliny.
V dôsledku vysokej hladiny žalúdočnej kyseliny sa zvyšuje riziko vredov, chronickej gastritídy, syndrómu dráždivého čreva a žalúdočného refluxu.
2.Zvýšené riziko rakoviny
V dôsledku narušeného trávenia po vypití kávy dochádza v tele často k sťaženému vstrebávaniu bielkovín, &scaron, čo má následne za následok nadúvanie, podráždenie až zápaly čriev, š rakovina hrubého čreva, najčastejšie zhubné ochorenie njice.
3.úzkosť
Pitie kávy vo všeobecnosti pôsobí na zvýšenie hladín stresového hormónu kortizolu.Tento efekt zosilní, ak sa káva pije rovno, pretože jedlo pôsobí na organizmus upokojujúco, čím sa znižuje negatívny vplyv kávy.Stres a úzkosť sú spojené s búšením srdca, dýchavičnosťou.
4.Znížené hormóny
Kofeín z kávy narúša produkciu hormónu serotonínu, neurotransmiteru zodpovedného za pocity spokojnosti a šťastia.Nedostatok serotonínu je hlavnou príčinou depresie a duševných chorôb.
Ak si jedinec kávu hneď vypije, zaznamená náhly vzostup nálady – ale aj náhly pokles po hodine či dvoch.Ak pijete kávu niekoľkokrát počas dňa, serotonín sa stáva závislým na vonkajších príčinách a nie na výsledku práce tela.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Článok upozorňuje na riziká pitia kávy nalačno, no zdá sa, že ponúka iba negatíva. Čo si myslíte o možnosti uviesť aj spôsoby, ako zmierniť tieto negatívne účinky? Napríklad, doporučením pitia kávy po jedle a spolu s čímsi, čo môže znížiť kyslosť žalúdočnej šťavy. To by mohlo byť cenným doplnkom k informáciám o rizikách, s ktorými nás informuje článok.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Prečo šikovní záhradníci nevyhadzujú škrupiny z vlašských orechov: existujú 4 príčiny.

Čo robíte so škrupinami po odstránení jadier vlašských orechov? Len sa zbaviť toho 'odpadu'? Plytvanie! Ukázalo sa, že škrupiny z vlašských orechov...

Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom

Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom</b sú výbornou voľbou, keď chcete pripraviť výdatnú a chutnú večeru pre celú rodinu. Toto jedlo...

Jednoduchý recept na lahodné arašidové šneky – máte hotové za pár minút!

Hľadáte inšpiráciu na niečo chutné k popoludňajšej káve? Chceli by ste vyskúšať niečo nové? V tom prípade ste na správnom mieste! Dnes si spoločne...

Ak máte 2 vajcia a pohár kyslej smotany, pripravte si tento super lahodný koláč.

Prinášame vám recept na ľahký, krémový a svieži dezert, ktorý si rýchlo získa vaše srdce a chuťové poháriky. Tento koláč vyniká svojou jednoduchosťou a...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?