HomeJedloTento baklažánový šalát si zamiluje celá rodina: recept si určite uložte

Tento baklažánový šalát si zamiluje celá rodina: recept si určite uložte

Zimný zber zeleniny je v plnom prúde a aj keď je na trhu k dispozícii najširšia ponuka zeleniny, môžete byť kreatívni..

Tu je ďalší recept na baklažán, ktorý bude určite chutiť každému doma..

Odborníčka nášho časopisu Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej triedy, nám prezradila, ako na zimu uvariť baklažány na kórejský spôsob.

Bude sa vyžadovať

  • baklažány 1 kg.
  • cibuľa 300 gr.
  • mrkva 200 gr.
  • paprika 250 gr.
  • cesnak 1 hlava.
  • koriander (mletý) 2 lyžičky.l.
  • cukor 4 lyžice.l.
  • soľ 1,5 lyžice.l;
  • feferónka podľa chuti.
  • ocot (9%) 50 ml.
  • rastlinný olej.
  • Ako variť

    1.Baklažány nakrájajte na plátky, ak je to potrebné, namočte ich na pár minút do soli, aby ste odstránili horkosť, a potom opláchnite.

    2.Papriku ošúpeme zo semienok a nakrájame na prúžky, mrkvu nastrúhame, cesnak pretlačíme lisom.

    3.Baklažány opečieme na panvici dozlatista.

    4.Potom ich zmiešajte so zeleninou, nalejte do rastlinného oleja, pridajte korenie podľa zoznamu a ocot.Miešajte a nechajte 30 minút.

    5.Šalát vložte do sterilizovaných pohárov, vložte ich do panvice s vodou, prikryte viečkami a sterilizujte 15-20 minút.

    Poháre zrolujeme, otočíme, prikryjeme a keď vychladnú, odložíme na uskladnenie do tmavej a chladnej miestnosti.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Musím povedať, že váš recept na baklažánový šalát je pomerne podrobný a jasne štruktúrovaný, čo je veľké plus. Avšak by bolo ešte informačnejšie uviesť, prečo je namáčanie baklažánov do soli dôležité a aký vplyv má na chuť výsledného jedla. Možno by ste mohli pridať aj nejaké tipy na zaujímavé servírovanie tohto šalátu. Takto by ste navyše priťahli aj tých, ktorí sa zameriavajú na estetiku pri príprave jedál.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

    Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

    Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

    Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

    Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

    V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

    Neobvyklý recept na tvarohové koláče: pridajte tieto ingrediencie a navždy premeníte svoj pohľad na známy pokrm.

    Tradične sa cheesecaky podávajú na raňajky alebo ako dezert.Väčšinou ide o sladké jedlo s pridaním ovocia alebo bobuľovitého ovocia. Nikto však nepovedal, že...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?