HomeReceptyVláčny kakaový koláč s kokosom a medom – krok za krokom

Vláčny kakaový koláč s kokosom a medom – krok za krokom

Pripravte sa na skutočný zážitok pre vaše chuťové bunky! Vláčny kakaový koláč skokosom a medom je dokonalou kombináciou sladkosti a bohatých chutí, ktoré si zamiluje každý, kto má rád dezerty.Tento recept vás krok za krokom prevedie prípravou koláča, ktorý je nielen jednoduchý na prípravu, ale aj plný lahodných ingrediencií.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.

Kakaový koláč skokosom a medom

Čo budeme potrebovať:

Dvojfarebné cesto:

  • 4 vajcia.
  • 1 lyžička vanilkový extrakt.
  • 180 g cukru.
  • štipka soli.
  • 120 ml rastlinný olej.
  • 200 g grécky biely jogurt.
  • 270 g hladká múka.
  • 2 lyžice kakaový prášok + 3 lyžice mlieka.
  • Zdobenie:

  • med + strúhaný kokos.
  • Ako budeme postupovať:

    1. Dvojfarebné cesto: Do misy rozklepnite vajcia, prilejte vanilkový extrakt, prisypte cukor a pridajte štipku soli – šľahajte a počas šľahania postupne prilievajte rastlinný olej – šľahajte do hladkej peny.Ďalej do misy pridajte grécky biely jogurt – šľahajte a nasypte preosiatu hladkou múkou – poriadne metličkou a stierkou premiešajte.

    2.Potom do malej misky nasypte kakaový prášok a prilejte mlieko – premiešajte a zmes vlejte do 1/3 cesta – premiešajte stierkou a získate kakaové cesto.

    3.Pripravte si formu na pečenie vyloženú pergamenom o rozmere 27 x 18 cm a nalejte kakaové cesto, ktoré pekne rozotrite a uhlaďte.

    4.Následne na kakaové cesto nalejte obyčajné cesto, ktoré tiež pekne rozotrite, uhlaďte a pomocou špajle vytvarujte na ceste ľubovoľné vzory.

    5.Pečte v predhriatej rúre 40 minút pri 170 ° C dozlatista.

    6.Po upečení koláč vyberte sformy, pomocou taniera preklopte na druhú stranu a odstráňte pergamen.Potom znovu preklopte na druhú stranu a celý povrch koláča potrite medom a posypte strúhaným kokosom.

    7.Vláčny dvojfarebný koláč bieleho jogurtu, kakaa smedom a kokosom podávajte sláskou a skvelou chuťou.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov

    VIDEO NÁVOD:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Tento recept je skvelý, no je trochu príliš zložitý na každodennú prípravu. Možno by bolo dobré zjednodušiť postup pre tých, čo nemajú veľa času na zdobenie. Inak skvelá kombinácia chutí!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Prečo šikovní záhradníci nevyhadzujú škrupiny z vlašských orechov: existujú 4 príčiny.

    Čo robíte so škrupinami po odstránení jadier vlašských orechov? Len sa zbaviť toho 'odpadu'? Plytvanie! Ukázalo sa, že škrupiny z vlašských orechov...

    Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom

    Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom</b sú výbornou voľbou, keď chcete pripraviť výdatnú a chutnú večeru pre celú rodinu. Toto jedlo...

    Jednoduchý recept na lahodné arašidové šneky – máte hotové za pár minút!

    Hľadáte inšpiráciu na niečo chutné k popoludňajšej káve? Chceli by ste vyskúšať niečo nové? V tom prípade ste na správnom mieste! Dnes si spoločne...

    Ak máte 2 vajcia a pohár kyslej smotany, pripravte si tento super lahodný koláč.

    Prinášame vám recept na ľahký, krémový a svieži dezert, ktorý si rýchlo získa vaše srdce a chuťové poháriky. Tento koláč vyniká svojou jednoduchosťou a...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?