HomeReceptyCuketový poklad: Stačí všetko zamiešať, dať do misy a zapiecť

Cuketový poklad: Stačí všetko zamiešať, dať do misy a zapiecť

Dnes máme pre vás skutočnú lahôdku – cuketový kastról so syrom.Tento recept je taký jednoduchý a chutný, že ho už pripravujú všetci naši susedia! Tento kastról je plný chutí a vôní leta, vďaka čerstvej cukete a lahodnému syru.A čo je na tom najlepšie? Stačí len zamiešať, dať do misy a pustiť rúru!

Ingrediencie

  • 800 g cukety.
  • 200 g tvrdého syra.
  • 2 vajíčka.
  • 150 g kyslej smotany.
  • 1 šálka hladkej múky.
  • 0,5 čajovej lyžičky jedlej sódy.
  • Čerstvé bylinky podľa chuti.
  • Klobása (alebo párky, šunka).
  • Čerstvé paradajky.
  • Soľ podľa chuti.
  • Korenie podľa chuti.
  • Postup

    1) Najprv si pripravíme cuketu.Očistíme ju a nastrúhame.Jadierka odstránime.Mladé cukety môžeme ponechať so šupkou.Nastrúhanú cuketu osolíme a necháme chvíľu odstáť, aby uvoľnila šťavu.

    2) Vajcia rozšľaháme v miske.Pridáme kyslú smotanu, múku, korenie a soľ.Zmes dôkladne premiešame.

    3) Znastrouhané cukety odstránime prebytočnú tekutinu.Spolu s nakrájanými paradajkami, klobásou, čerstvými bylinkami a nastrúhaným syrom ju vmiešame do smotanovej zmesi.

    4) Zmes dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.

    5) Zapekaciu misu potrieme olejom.Do nej navrstvíme pripravenú hmotu.

    6) Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov, kým kastról nezíska zlatistú farbu.

    Záver

    Tento cuketový kastról so syrom je úžasným spôsobom, ako využiť sezónnu úrodu cukety.Navyše, môžete ho prispôsobiť podľa svojich chutí – namiesto cukety môžete použiť baklažán alebo tekvicu.Prajeme vám dobrú chuť!

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Ahoj, neviem, či súhlasím s tým, že stačí len zamiešať a pustiť rúru. Možno by som skúsila niečo pridať, aby to malo viac šťavy. Ale inak znie to ako skvelý recept!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Prečo šikovní záhradníci nevyhadzujú škrupiny z vlašských orechov: existujú 4 príčiny.

    Čo robíte so škrupinami po odstránení jadier vlašských orechov? Len sa zbaviť toho 'odpadu'? Plytvanie! Ukázalo sa, že škrupiny z vlašských orechov...

    Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom

    Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom</b sú výbornou voľbou, keď chcete pripraviť výdatnú a chutnú večeru pre celú rodinu. Toto jedlo...

    Jednoduchý recept na lahodné arašidové šneky – máte hotové za pár minút!

    Hľadáte inšpiráciu na niečo chutné k popoludňajšej káve? Chceli by ste vyskúšať niečo nové? V tom prípade ste na správnom mieste! Dnes si spoločne...

    Ak máte 2 vajcia a pohár kyslej smotany, pripravte si tento super lahodný koláč.

    Prinášame vám recept na ľahký, krémový a svieži dezert, ktorý si rýchlo získa vaše srdce a chuťové poháriky. Tento koláč vyniká svojou jednoduchosťou a...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?