HomeReceptyObláčiková kakaová torta s karamelovým kondenzovaným mliekom

Obláčiková kakaová torta s karamelovým kondenzovaným mliekom

Čo môže byť lepšie ako kombinácia vláčneho kakaového cesta, ktoré sa rozplýva na jazyku a karamelového krému? Ak túžite po torte, ktorá je porovnateľná s tortami v reštauráciách, pripravte si túto obláčikovú kakaovú tortu skaramelovým kondenzovaným mliekom.Po prvom súste, keď ho ochutnáte, je nemožné sa zastaviť!

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.

Obláčiková kakaová torta skaramelovým kondenzovaným mliekom

Čo budeme potrebovať:

Cesto:

  • 3 vajcia.
  • štipka soli.
  • 200 g cukru.
  • 100 ml rastlinný olej bez zápachu.
  • 450 g kefír.
  • 230 g múka.
  • 50 g kakao.
  • 1/2 lyžičky jedlá sóda.
  • 12 g prášok do pečiva.
  • Krém:

  • 400 g kyslá smotana 25-30%.
  • 380 g varené kondenzované mlieko (napr: karamel).
  • 1 lyžička vanilkový extrakt.
  • Ako budeme postupovať:.

    1. Cesto: Do misy rozklepnite vajcia, pridajte štipku soli a nasypte cukor – vyšľahajte/premiešajte metličkou.Ďalej do misy prilejte olej a kefír.Nakoniec do misy nasypte preosiate suché zmiešané prísady: múka, kakao, jedlá sóda a prášok do pečiva – dobre premiešajte a získate stredne hustú konzistenciu cesta.

    2.Výsledné cesto nalejte do formy na pečenie s priemerom 22 cm vyloženej pergamenom na pečenie, pekne rozotrite a jemne pretrepte.

    3.Pečte v predhriatej rúre 45-50 minút pri 180 ° C dozlatista.Pripravenosť cesta skontrolujte špajľou.

    4.Po upečení cesto vyberte sformy a položte na mriežku.Stesta odrežte vrchný diel a nechajte bokom.Potom cesto prekrojte na 3 rovnaké diely.

    5. Krém: Do misy nalejte kyslú smotanu, prilejte kondenzované mlieko (napr: karamel) a dochuťte vanilkový extraktom – dobre premiešajte metličkou.

    6. Zostavenie torty: Na tanier rozložte pergamen a prvý diel cesta, ktorý potrite pripraveným krémom, potom prikryte druhým dielom cesta a postup ešte raz zopakujte.

    7.Vrchný odložený diel cesta vložte do mixéra a rozmixujte na jemný piesok, ktorým posypte úplne celú tortu.Odoberte zo spodu pergamen a uložte na 2-3 hodiny do chladničky na stuhnutie.

    8.Obláčikovú kakaovú tortu skefíru so smotanovým karamelovým kondenzovaným mliekom podávajte sláskou veľkou chuťou a eleganciou.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Napriek dobremu receptu, možno by bolo zaujímavé vyskúšať pridať do karamelového krému ešte nejakú inú ingredienciu pre zaujímavejší kontrast chutí. Čo myslíte?

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

    Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

    Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

    Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

    Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

    V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

    Neobvyklý recept na tvarohové koláče: pridajte tieto ingrediencie a navždy premeníte svoj pohľad na známy pokrm.

    Tradične sa cheesecaky podávajú na raňajky alebo ako dezert.Väčšinou ide o sladké jedlo s pridaním ovocia alebo bobuľovitého ovocia. Nikto však nepovedal, že...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?