HomeJedloKto by nemal jesť kebab: rada od gastroenterológa

Kto by nemal jesť kebab: rada od gastroenterológa

Šašlik sa považuje za prvé jedlo počas rekreácie alebo letných prázdnin v krajine.Každý vie, že to nie je najzdravšie jedlo.

Bolo by správne povedať, že mäso varené na uhlí nie je bez prospešných vlastností, ale má aj dostatok kontraindikácií..

Ražniči nie je diétne jedlo, pretože ide o vyprážané a mastné jedlo.Pre tých, ktorí chcú dodržiavať zásady zdravej výživy, nemusí byť grilovanie tou najlepšou voľbou,“ povedal pre UfaTime.ru gastroenterológ Ilnaz Gataullina.

O výhodách šišského kebabu možno diskutovať iba pri správnej príprave a miernej konzumácii.

Výhody grilovania

1.Je zdrojom živočíšnych bielkovín a aminokyselín, bez ktorých nie je možná stavba buniek a fungovanie organizmu.

2.Obsahuje vitamíny rozpustné v tukoch A, E, D, skupiny B a železo.

3.Spôsob varenia na drevenom uhlí spôsobí, že mäso stratí veľa tuku a stane sa menej kalorickým ako pri pečení v rúre.

Škody pri grilovaní

1.Hlavným problémom je tuk, ktorý, keď sa dostane na uhlie, vytvára látky, ktoré majú karcinogénne vlastnosti (benzopyrény).Keď sa odparia, skončia v mäse.

2.Ďalším nebezpečným bodom je mäsová kôrka, v ktorej sú koncentrované karcinogény benzopyrén a heterocyklické aromatické amíny.

3.Zdravotné riziko predstavuje aj zle uvarené mäso, ktoré môže spôsobiť, že v ňom zostanú baktérie.

Kto by nemal jesť grilovačku?

Po prvé, každý, kto dlho nejedol mäso, by nemal jesť kebab.

Po druhé, jedlo je kontraindikované pre dnu, vysoký cholesterol, akútne a chronické ochorenia tráviaceho systému a kardiovaskulárne ochorenia.

Preto, ak máte choroby tráviaceho systému alebo problémy s cholesterolom, je lepšie variť kebab z rýb alebo hydiny.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. S úctou nesúhlasím s niektorými bodmi vyjadrenia. Pripustiť, že grilovanie mäsa môže mať prospešné aspekty, avšak je dôležité pripraviť ho vhodne a konzumovať s mierou. Myslíte, že by bolo užitočné poskytnúť tipy na zdravé spôsoby prípravy grilovanej stravy, aby sa minimalizovali možné riziká pre zdravie?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

Neobvyklý recept na tvarohové koláče: pridajte tieto ingrediencie a navždy premeníte svoj pohľad na známy pokrm.

Tradične sa cheesecaky podávajú na raňajky alebo ako dezert.Väčšinou ide o sladké jedlo s pridaním ovocia alebo bobuľovitého ovocia. Nikto však nepovedal, že...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?