HomeJedloPri varení ryže v Číne treba dodržiavať len dve pravidlá: príloha musí...

Pri varení ryže v Číne treba dodržiavať len dve pravidlá: príloha musí byť krehká a snehobiela.

Ryža je jednou z hlavných ingrediencií čínskej kuchyne..

Preto nie je prekvapujúce, že to boli obyvatelia Číny, ktorým sa podarilo vymyslieť najlepšiu možnosť varenia tejto obilniny..

Ryžová kaša pripravovaná šéfkuchármi z ríše stredu je vždy drobivá.

Okrem toho má jedlo veľmi chutný vzhľad.Hovoríme o ideálnej snehovej belosti tepelne upravených obilnín.

Yulia Arkhipova, odborníčka v kulinárskej oblasti publikácie siete Belnovosti, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, hovorila o čínskom spôsobe varenia ryže.

Opláchnite obilniny

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je dobre umyť neuvarenú ryžu.

Mnoho gurmánov túto akciu nevykonáva.A márne: konečným výsledkom nie je kaša, ale nechutná hrudka.

Ak ju však umyjete, obilnina stratí prebytočný škrob, ktorý spôsobuje lepkavosť.

Prípravok vás navyše zbaví nečistôt.

Umývanie ryže trvá pomerne dlho.Postup je možné dokončiť až vtedy, keď si ďalšia časť použitej vody zachová svoju priehľadnosť.

Pridajte ocot

Tajomstvom zŕn bielej ryže je použitie deväťpercentného octu.Ďalšou dobrou možnosťou je jablčný ocot.

Pri tepelnej úprave ryže treba do bublajúcej tekutiny pridať jednu polievkovú lyžicu vyššie uvedeného kyslého produktu (na jeden pohár cereálie).

Mimochodom, vďaka octu jedlo získa nielen krásnu farbu, ale aj jasnú chuť.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Čítame o dokonalom spôsobe prípravy ryže podľa čínskej tradície s dôrazom na jej krehkosť a snehobiely vzhľad. Možno by bolo zaujímavé doplniť, či varenie s octom ovplyvňuje aj chuťové vlastnosti jedla. Máte s tým skúsenosti?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

Neobvyklý recept na tvarohové koláče: pridajte tieto ingrediencie a navždy premeníte svoj pohľad na známy pokrm.

Tradične sa cheesecaky podávajú na raňajky alebo ako dezert.Väčšinou ide o sladké jedlo s pridaním ovocia alebo bobuľovitého ovocia. Nikto však nepovedal, že...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?