HomeRastlinyNajchutnejšie zemiaky všetkých čias: tento recept rozpálil internet

Najchutnejšie zemiaky všetkých čias: tento recept rozpálil internet

Šťavnatých, chutných, chrumkavých, lahodných a pečených zemiakov nie je nikdy dosť! Preskúmali sme veľa receptov a s týmto receptom získate najchrumkavejšie pečené zemiaky s dalmátskym korením.
Už slintáš? neboj sa.a my! Uistite sa, že máte všetko, čo potrebujete, umyte riad a smer kuchyne.Za pol hodinu si vychutnáte hedonistický obed, píše Slobodna Dalmacija.
Pečené zemiaky s dalmatínskym korením.
Ingrediencie:
6 zemiakov.
6 strúčikov cesnaku.
4 listy čerstvej šalvie.
2 vetvičky rozmarínu.
2 vetvičky tymiánu.
olivový olej.
soľ, korenie.
Príprava:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na väčšie kúsky (podľa veľkosti na polovice alebo štvrtiny, môžeme ich nakrájať aj na plátky, ale potom skrátime čas varenia) a uvaríme v studenej osolenej vode.
Po zovretí vody zemiaky varíme 5-10 minút podľa veľkosti.Nemusí sa variť, dôležité je len to, aby bola vonkajšia časť mäkká.Potom ju dobre sceďte, nahrubo pretrepte v sitku (to je dôležité pre chrumkavosť) a nechajte postáť, aby z nej mohla vychádzať viac pary.
Počas tejto doby vyhrejte rúru na 200 stupňov a vložte do nej nádobu, v ktorej budete piecť zemiaky.
Do rozohriatej zapekacej misy dáme olivový olej, pridáme zemiaky, koreniny a celé, nenaolejované strúčiky cesnaku.Všetko osoľte, pretrepte, aby sa soľ a olej lepšie rozdelili, uistite sa, že zemiaky sú v jednotnej vrstve a panvicu vráťte do rúry.
Pečte ich asi 20 minút, potom ich obráťte a dopečte, kým nie sú zvonka chrumkavé a vnútri mäkké.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Ako som šťastná za tento recept! No musím povedať, že som trochu sklamaná z množstva česnaku. Neviem, či by to nebol prehnaný cesnakový zážitok. Snáď ho trochu znížim pri ďalšom pokuse!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

Neobvyklý recept na tvarohové koláče: pridajte tieto ingrediencie a navždy premeníte svoj pohľad na známy pokrm.

Tradične sa cheesecaky podávajú na raňajky alebo ako dezert.Väčšinou ide o sladké jedlo s pridaním ovocia alebo bobuľovitého ovocia. Nikto však nepovedal, že...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?