HomeKapustaGornji Vakuf - Uskoplje: Kapusta nikdy nebola lacnejšia

Gornji Vakuf – Uskoplje: Kapusta nikdy nebola lacnejšia

U najväčších producentov nielen v kraji Stredná Bosna sa začal čas zberu kapusty z polí.
Poľnohospodári z Gornji Vakuf/Uskoplje vyprodukujú ročne viac ako 2000 ton kapusty.Predávajú ju prostredníctvom nákupcov a obchodníkov, ktorí si túto zeleninu prídu nazbierať priamo na pole.
Veľkoobchodná cena jedného vreca kapusty je len 3 km a maloobchodná cena 5 km.
Zaujímavosťou je, že záujem o túto zeleninu vzrástol po epidémii spôsobenej hospodárskou krízou.Producentov trápi fakt, že nemajú vlastné družstvo, ani kapacity na spracovanie kapusty a iných poľnohospodárskych plodín.
Video: Srećko Stipović.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Je možné, že zvýšený záujem o kapustu v skutočnosti pramení z nedostatku iných potravín v dôsledku krízy? A nebrzdí nedostatok vlastných kapacít produktivitu poľnohospodárov?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

Neobvyklý recept na tvarohové koláče: pridajte tieto ingrediencie a navždy premeníte svoj pohľad na známy pokrm.

Tradične sa cheesecaky podávajú na raňajky alebo ako dezert.Väčšinou ide o sladké jedlo s pridaním ovocia alebo bobuľovitého ovocia. Nikto však nepovedal, že...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?