HomeRecepty7-minútové lievance z 2 jabĺk: Toto je stokrát lepšie, než mastné šišky

7-minútové lievance z 2 jabĺk: Toto je stokrát lepšie, než mastné šišky

Predstavujeme vám recept na placky, ktoré prekonajú vaše očakávania.Tieto jablčné lievance sú ľahké, vzdušné a plné chuti, a pritom ich príprava zaberie menej ako 10 minút.Sú ideálne pre rýchlu desiatu, raňajky alebo ako dezert, keď túžite po niečom sladkom, ale zdravšom ako tradičné šišky.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.

Jablčné lievance

Čo budeme potrebovať:

  • 2 jablká.
  • 90 gramov masla (30 g na restovanie jabĺk, zvyšok do cesta).
  • 100 gramov hladkej múky.
  • 1 lyžičku prášku do pečiva.
  • 1 lyžičku medu alebo vanilkovej esencie.
  • Polovicu lyžičky škorice.
  • 1 lyžicu cukru.
  • 150 ml mlieka.
  • 1 vajíčko.
  • Olej alebo maslo na pečenie.
  • Cukor na zdobenie.
  • Ako budeme postupovať:

    1) Príprava jabĺk: Jablká olúpeme a nakrájame na drobnejšie kúsky.Pokiaľ je šupka tenká, môžete ich nechať aj nelúpaná.

    2) Restovanie jabĺk: Na panvici rozpustíme 30 gramov masla a pridáme jablká.Restujeme 4-5 minút, aby jablká získali výraznú chuť.

    3) Príprava cesta: Do mixéra dáme múku, prášok do pečiva, škoricu, med alebo vanilkovú esenciu, zvyšok masla, restované jablká, vajíčko a mlieko.Všetko rozmixujeme do hladkého cesta.

    4) Pečenie lievancov: Na troche masla alebo oleja na panvici vyprážame lievance zobú strán dozlatista.

    5) Podávanie: Hotové lievance podávame poprášené cukrom pre dokonalé dochutenie.

    Úžasná črepníková Margot bábovka pobláznila celú našu rodinu.

    Záver

    Tento recept na lievance je dokonalou voľbou pre každého, kto hľadá rýchly, jednoduchý a napriek tomu lahodný dezert.Vďaka kombinácii jabĺk, škorice a medu si môžete vychutnať jedinečné chute, ktoré prevoňajú celú kuchyňu.Užite si tieto ľahké a vzdušné lievance ako perfektný začiatok dňa alebo ako sladkú bodku po obede.

    Zdieľajte tento fantastický recept s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú! Môžete si tiež pozrieť 10+ recepty na jablkový koláč..

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Ďakujem za recept, no myslím si, že nič nemôže poraziť tradičné mastné šišky! Možno by ste mohli pridať nejaký osobitný twist k receptu, aby bol ešte zaujímavejší pre tých, čo milujú klasické sladkosti.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Lunárny kalendár zeleniny a záhradníka od 2. do 8. septembra: čo treba urobiť

    Skúsení záhradkári vedia: na jeseň je na domácom pozemku toľko práce ako v lete, ak nie viac. Povieme vám, čo odporúča lunárny kalendár...

    Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

    Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

    Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

    Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

    Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

    V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?