Tento recept na kuracie mäso so zeleninou a bambusovými výhonkami vás zavedie do sveta exotických chutí ázijskej kuchyne.Kombinácia sójovej omáčky, ustrícovej omáčky a sezamového oleja dodáva pokrmu nezameniteľnú chuť a arómu.
Ingrediencie
Postup
1) Kuracie mäso si deň vopred naložte do zmesi tmavej sójovej omáčky, ustrícovej omáčky, rybej omáčky, sezamového oleja a citrónovej trávy.
2) Naložené mäso osmažte na rozpálenom oleji do zlatista a potom vyberte spanie.
3) Do výpeku pridajte nakrájanú jarnú cibuľku, mrkvu a papriku.Chvíľu restujte, kým zelenina nezačne zmäknúť.
4) Zeleninu zalejte vodou a ochuťte tmavou sójovou omáčkou, rybou omáčkou, ustrícovou omáčkou a soľou.Prikryte pokrievkou a nechajte krátko podusiť, aby zelenina zostala ľahko chrumkavá.
5) Pridajte späť osmažené kuracie mäso a bambusové výhonky.Pokiaľ je potrebné, dosoľte alebo dochuťte omáčkami podľa vlastnej chuti.
6) Zahustite omáčku škrobom rozmiešaným vo vode a na záver pridajte nakrájaný pór.
Záver
Kuracie mäso so zeleninou a bambusovými výhonkami je skvelým spôsobom, ako si dopriať exotické chute doma.Tento pokrm je plný intenzívnych chutí a je ideálny na obed alebo večeru.