HomeReceptyDomáce hustičky, ktoré sú oveľa lepšie ako tie z obchodu

Domáce hustičky, ktoré sú oveľa lepšie ako tie z obchodu

Dnešný recept na výborné, krehké domáce hustičky, sme si požičali v našej facebookovej skupine Prima kuchárka od našej čitateľky Martiny Gregorovej, týmto jej ďakujeme.V tejto skupine so snami môžete tiež podeliť o váš obľúbený recept.Stačí pridať peknú fotku aj singredienciami a postupom.My tento recept zaradíme do nášho receptového magazínu.Tiež sa môžete snami a ďalšími čitatelia tejto skupiny podeliť o to, čo máte dnes kobedu alebo aké pohostenie chystáte na narodeninovú oslavu.

Teraz už ale späť k dnešnému receptu.Akonáhle tieto domáce hustičky vyskúšate, už nikdy si na tie kupované nespomeniete.Oslovil vás tento recept? Poďme si teda spoločne prichystať tieto krehké domáce hustičky!

Ďalšie skvelé recepty nájdete aj na našej facebookovej stránke Prima Kuchárka.

Pokiaľ hľadáte nejakú ďalšiu dobrotu, potom rozhodne vyskúšajte tento čučoriedkový koláč!

Výborný recept na domáce žemle:

Čo budeme potrebovať

  • 500 g hladkej múky.
  • 2-3 vajcia.
  • 230 ml vlažného mlieka.
  • 150 ml oleja.
  • 2 lyžičky soli.
  • 1 lyžička cukru.
  • kocka droždie 42 g.
  • vajcia na potretie.
  • na zdobenie mak, rasca, hrubá soľ, sezam.
  • Ako postupovať:

    1) Začneme tým, že si jednoducho zmiešame všetky uvedené ingrediencie.Necháme vzísť kvások a cca hodinu necháme kysnúť.

    2) Potom začneme cesta tvoriť jednotlivé bochníčky.Skladáme na plech, kde necháme ešte 30 minút kysnúť.Potrieme vajcom a posypeme zdobením, ktoré máme radi.

    3) Pečieme pri 200 stupňoch dozlatista.Necháme vychladnúť.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Nech je tento recept akokoľvek chutný, domáce hustičky nie sú vždy rýchlym riešením. S kupovanými variantmi je vždy možné ušetriť čas a energiu. Možno by bolo vhodné uviesť aj variantu domáceho receptu, ktorý nevyžaduje tak dlhý postup pri príprave, pre tých zaneprázdnených kuchárov. Čo poviete?

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Prečo šikovní záhradníci nevyhadzujú škrupiny z vlašských orechov: existujú 4 príčiny.

    Čo robíte so škrupinami po odstránení jadier vlašských orechov? Len sa zbaviť toho 'odpadu'? Plytvanie! Ukázalo sa, že škrupiny z vlašských orechov...

    Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom

    Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom</b sú výbornou voľbou, keď chcete pripraviť výdatnú a chutnú večeru pre celú rodinu. Toto jedlo...

    Jednoduchý recept na lahodné arašidové šneky – máte hotové za pár minút!

    Hľadáte inšpiráciu na niečo chutné k popoludňajšej káve? Chceli by ste vyskúšať niečo nové? V tom prípade ste na správnom mieste! Dnes si spoločne...

    Ak máte 2 vajcia a pohár kyslej smotany, pripravte si tento super lahodný koláč.

    Prinášame vám recept na ľahký, krémový a svieži dezert, ktorý si rýchlo získa vaše srdce a chuťové poháriky. Tento koláč vyniká svojou jednoduchosťou a...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?