HomeReceptyDomáca baklažánová pizza s paradajkovou omáčkou a syrom mozzarella – Chrumkavá lahôdka!

Domáca baklažánová pizza s paradajkovou omáčkou a syrom mozzarella – Chrumkavá lahôdka!

Predstavte si pizzu, ktorá spája všetky vaše obľúbené chute v ľahkej a zdravšej variante.Domáca baklažánová pizza paradajkovou omáčkou a syrom mozzarella je chrumkavá lahôdka, ktorá si vás okamžite získa.Jemné plátky baklažánu nahrádzajú tradičné cesto, čo dáva tejto pizzi jedinečnú chuť a textúru.Ideálne pre tých, ktorí hľadajú zdravšiu alternatívu klasickej pizze, ale nechcú zľaviť zo skvelej chuti.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Domáca baklažánová pizza paradajkovou omáčkou a syrom mozzarella

Čo budeme potrebovať:

Základ:

  • 2 stredné baklažány (500-600 g) + soľ + 500 ml vody.
  • 2 vajcia.
  • 100 g múka.
  • čerstvý petržlen – podľa chuti.
  • soľ – podľa chuti.
  • čierne mleté ​​korenie – podľa chuti.
  • cesnakový prášok – podľa chuti.
  • červená mletá paprika – podľa chuti.
  • Domáca paradajková omáčka na pizzu:

  • olivový olej – na vyprážanie.
  • 2 strúčiky cesnaku.
  • 100 ml paradajkové pyré.
  • soľ – podľa chuti.
  • čierne mleté ​​korenie – podľa chuti.
  • Ostatné:

  • syr mozzarella.
  • sušené oregano – podľa chuti.
  • olivový olej – na pokvapkanie.
  • Ako budeme postupovať:

    1.Do misy vložte očistené a nastrúhané baklažány, ktoré osoľte a zalejte vodou – premiešajte a nechajte 15-20 minút odležať.Po 15-20 minútach zlialku odstráňte prebytočnú šťavu a preložte do misy.

    2.Do panvice solivovým olejom vložte strúčiky cesnaku a nalejte paradajkovú omáčku.Dochuťte soľou a čiernym mletým čiernym korením – premiešajte, potom nechajte 6-7 minút variť na miernom ohni a po 5 minútach vyberte strúčiky cesnaku spánve.

    3. Základ: Následne do misy zlielky si rozklepnite vajcia, nasypte múku a vsypte čerstvo nasekanú petržlenovú vňať.Dochuťte soľou, čiernym mletým čiernym korením, cesnakovým práškom a červenou mletou paprikou – premiešajte.

    4.Pripravte si plech vyložený pergamenom a potretý olivovým olejom a doprostred pomocou lyžice rozprestrite základ.

    5.Pečte v predhriatej rúre 25 minút pri 180 ° C dozlatista.

    6.Po 25 minútach vyberte plech rúry, potom základ potrite pripravenou paradajkovou omáčkou, posypte strúhaným syrom mozzarella, sušeným oreganom a pokvapkajte olivovým olejom.

    7.Pečte v rúre ďalších 15 minút pri 180 ° C do chrumkava alebo kým sa syr neroztečie.

    8.Po upečení ju podávajte sláskou, veľkou chuťou a radosťou.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Táto baklažánová pizza v skutočnosti nemá chuť ako pravá pizza, chýba mi ten tradičný cestovitý základ. Asi skúsím pridať viac korenia alebo iné ingrediencie, aby to malo lepšiu chuť.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

    Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

    Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

    Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

    Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

    V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

    Neobvyklý recept na tvarohové koláče: pridajte tieto ingrediencie a navždy premeníte svoj pohľad na známy pokrm.

    Tradične sa cheesecaky podávajú na raňajky alebo ako dezert.Väčšinou ide o sladké jedlo s pridaním ovocia alebo bobuľovitého ovocia. Nikto však nepovedal, že...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?