HomeReceptyVyužite staré rožky na prípravu tejto slanej delikatesy.

Využite staré rožky na prípravu tejto slanej delikatesy.

V dnešnej dobe, keď sa snažíme minimalizovať plytvanie potravinami, je dôležité využiť každý kúsok jedla, ktoré máme doma.Staré rožky nemusia končiť vkošu – naopak, môžu sa stať základom pre rýchlu, jednoduchú a veľmi chutnú desiatu.Tento recept na zapekané rožky je skvelým príkladom, ako môžete premeniť obyčajné suroviny niečo špeciálne.Strochou masla alebo cesnakového oleja, obľúbeným korením a syrom vytvoríte v rúre dobroty, ktoré zmiznú zo stola skôr, než ich stihnete dopiecť.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Zapekané staré rožky

Čo budeme potrebovať:

  • Staré rožky.
  • Maslo alebo cesnakový olej.
  • Pikantné korenie (napr.čili, paprika, cesnakový prášok).
  • Syr (nastrúhaný alebo plátky).
  • Ďalšie toppingy podľa chuti (napr.plátky salámy, olivy, sušené paradajky).
  • Ako budeme postupovať:

    1.Predhrejte rúru na 180°C.

    2.Rožky nakrájajte na tenšie plátky.

    3.Každý plátok potrite maslom alebo cesnakovým olejom.

    4.Posypte plátkami pikantným korením podľa vašej chuti.

    5.Na každý plátok dajte trochu nastrúhaného syra alebo kúsok syra.

    6.Podľa chuti pridajte ďalšie toppingy, ako sú plátky salámy, olivy alebo sušené paradajky.

    7.Pečte v predhriatej rúre asi 7 minút, alebo kým syr neroztopí a rožky nezačnú zlátnuť.

    Záver

    Tento jednoduchý recept na zapekané rožky spikantným korením a syrom prináša nielen skvelý spôsob, ako využiť staršie pečivo, ale aj rýchlu a chutnú odpoveď na otázku, čo na desiatu.Experimentujte srôznymi druhmi korenia a doplnkami, a objavte svoju obľúbenú kombináciu, ktorá oživí každý starý rožok.

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Lunárny kalendár zeleniny a záhradníka od 2. do 8. septembra: čo treba urobiť

    Skúsení záhradkári vedia: na jeseň je na domácom pozemku toľko práce ako v lete, ak nie viac. Povieme vám, čo odporúča lunárny kalendár...

    Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

    Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

    Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

    Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

    Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

    V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?