HomeReceptyParadajky nakrájame, potrieme cesnakom a dáme do rúry: Tento recept odporúčam všetkým

Paradajky nakrájame, potrieme cesnakom a dáme do rúry: Tento recept odporúčam všetkým

Tento recept na pečené paradajky s cesnakom a bylinkami je skvelou voľbou, ak chcete paradajky spracovať do zásoby a užívať si ich chuť aj v chladnejších mesiacoch.Pečené paradajky získajú bohatú chuť vďaka bylinkám a olivovému oleju, a sú ideálne ako príloha, predjedlo alebo ingrediencie do šalátov a ďalších pokrmov.

Ingrediencie

  • 2,5kg paradajok.
  • 2 hlavy cesnaku.
  • 300 ml olivového oleja.
  • Pár vetvička čerstvého rozmarínu.
  • Bylinky zProvence.
  • Sušený tymian.
  • Soľ podľa chuti.
  • Cukor podľa chuti.
  • Postup

    1) Príprava paradajok: Paradajky dôkladne umyte a nakrájajte na štvrtky.Pripravte si plech vyložený papierom na pečenie a naň rozložte nakrájané paradajky.

    2) Príprava cesnaku: Strúčiky cesnaku olúpte a nakrájajte na malé kocky.Cesnak rovnomerne posypte na paradajky.

    3) Dochutenie: Paradajky ochuťte soľou, cukrom, sušeným tymiánom a provensálskymi bylinkami.Pridajte aj pár vetvička čerstvého rozmarínu pre extra vôňu a chuť.

    4) Pečenie: Paradajky vložte do rúry vyhriatej na 130 ° C a pečte približne 1 hodinu, kým nebudú krásne mäkké a ľahko opečené.

    5) Skladovanie: Po upečení preložte paradajky do sterilizovaných pohárov.Do každého pohára pridajte vetvičky čerstvého tymiánu.Paradajky zalejte olivovým olejom tak, aby boli úplne ponorené, a pevne uzavrite.

    5) Podávanie: Pečené paradajky môžete servírovať ako predjedlo, prílohu alebo pridávať do šalátov a ďalších pokrmov.Majú bohatú chuť a skvele doplnia akékoľvek jedlo.

    Vyskúšajte tiež:.

  • Rajčinový šalát sfantastickou zálievkou: Keď sú doma paradajky, dávam ho aj rezňom.
  • V zime sme otvorili pohár a ľutovali, že sme v lete neurobili viac: Medové nakladané paradajky.
  • Záver

    Tento recept na pečené paradajky je ideálny spôsob, ako si uchovať chuť leta na dlhú dobu.Bohatá chuť cesnaku a byliniek v kombinácii solivovým olejom dodá paradajkám jedinečný charakter.Vyskúšajte ich ako predjedlo alebo prílohu k vašim obľúbeným jedlám!

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Pekný recept, ale čo takto ešte pridať trochu pikantnosti a opražených semiačok na ozdobu? Paradajky by sa možno ešte viac rozvýšili!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Lunárny kalendár zeleniny a záhradníka od 2. do 8. septembra: čo treba urobiť

    Skúsení záhradkári vedia: na jeseň je na domácom pozemku toľko práce ako v lete, ak nie viac. Povieme vám, čo odporúča lunárny kalendár...

    Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

    Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

    Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

    Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

    Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

    V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?