HomeReceptyJednoduchý recept na čokoládový lahôdkový dezert s vlašskými orechmi!

Jednoduchý recept na čokoládový lahôdkový dezert s vlašskými orechmi!

Hľadáte chutný čokoládový dezert? Chceli by ste vyskúšať nejaký nový? Ak áno, ste na správnom mieste! Dnes si pripravíme božský kakaový dezert s orechmi, oblátkami a čokoládou.Vďaka priloženému fotografickému receptu a video návodu je príprava veľmi jednoduchá a časovo nenáročná.Nakoniec však náš dezert musí zostať chvíľu v chladničke, kde pekne stuhne.

Už sa vám začínajú zbiehať slinky? Tak si nasaďte kuchársku čiapku, vezmite do ruky varič a poďme si spolu pripraviť tento lahodný čokoládový dezert so soplíkmi a orechmi!

Ďalšie skvelé recepty nájdete aj na našej facebookovej stránke Prima Kuchárka.

Ak hľadáte nejakú extra dobrotu, určite vyskúšajte tieto domáce nugetky!

Kakaový dezert s orechmi, oblátkami a čokoládou

Čo budeme potrebovať:

  • 200 g oblátok.
  • 650 ml mlieka.
  • 40 g kakaa.
  • 80 g škrobu.
  • 200 g horkej čokolády.
  • 50 g masla.
  • nasekané vlašské orechy.
  • Ako postupovať:

    1.Mlieko so škrobom začnite zohrievať na miernom ohni.Stále miešajte.

    2.Pridáme cukor, kakao a opäť dôkladne premiešame.

    3.Potom pridajte maslo a horkú čokoládu.

    4.Do pripravenej formy vyloženej potravinárskou fóliou nalejte časť čokoládovej zmesi.

    5.Potom pridáme vrstvu oblátok.

    6.Nasleduje opäť čokoládová zmes.Dôkladne vyhlaďte.

    7.Opäť oplátky.Tento postup opakujte, kým sa ingrediencie nezapracujú.

    8.Nakoniec zabalte do potravinovej fólie a vložte na 2 hodiny do chladničky.

    9.Po vybratí zmrzliny ju polejeme rozpustenou čokoládou a posypeme mletými orechmi.

    Dobrú chuť!

    Navštívte aj našu skupinu na Facebooku Sladká receptová inšpirácia, kde každý deň nájdete skvelé tipy.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Celkom pekný recept, no osobne by som ešte pridala trochu vanilkového extraktu do čokoládovej zmesi pre zvýraznenie chuti. Ďakujem za inšpiráciu!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Lunárny kalendár zeleniny a záhradníka od 2. do 8. septembra: čo treba urobiť

    Skúsení záhradkári vedia: na jeseň je na domácom pozemku toľko práce ako v lete, ak nie viac. Povieme vám, čo odporúča lunárny kalendár...

    Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

    Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

    Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

    Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

    Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

    V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?