HomeRastlinyPo zbere cesnak nekrájajte. Tu sú tri rady, ktoré by mal pravý...

Po zbere cesnak nekrájajte. Tu sú tri rady, ktoré by mal pravý záhradkár vedieť o rezaní koreňov.

Skúsení záhradníci, ktorí sa zaoberajú pestovaním cesnaku, hovoria: po zbere sa neponáhľajte s jeho strihaním..

V tomto prípade je dobre uložený.Existuje niekoľko ďalších zaujímavých možností na zabezpečenie vysokokvalitného skladovania produktu..

Prečo by ste sa nemali ponáhľať s prerezávaním rastliny?

Pretože aj po zbere hlava priberá na váhe: zuby pokračujú v raste a naďalej prijímajú výživu z listov, ktoré ešte nie sú úplne suché.

Čo hovoria skúsení ľudia

Ak zastrihnete zelené pierko, hlavička stratí výživu, krycie šupiny nebudú mať možnosť dlho vyschnúť (zuby vydávajú vlhkosť, ktorú by mohli čerpať z listov).

Dokázali to skúsení záhradníci: neorezaný cesnak je dokonale skladovaný a na jar a začiatkom leta poteší svojou silou a šťavnatosťou.

Samozrejme, treba to orezať.Ale len podľa potreby.Keď napríklad vezmeme určitú sumu na použitie alebo na predaj.

Sušenie

Toto je odporúčanie.Po zbere osušte cesnak na slnku (pár hodín).

Sušte však mimo dosahu priameho slnečného žiarenia, najlepšie pod prístreškom, v dobre vetraných priestoroch atď.

Preto sa odporúča sušiť 10 až 14 dní, pričom kôpku pravidelne otáčajte.

Orezávanie

Nie je potrebné prerezávať 2-3 týždne.A keď orezávame, necháme asi 10-15 cm stonky (to je druhé odporúčanie).

Ak sa cesnak zostrihá príliš nakrátko, stratí na hmotnosti a šťavnatosti a naruší sa aj celistvosť suchých krycích šupín.

Najprv musíte odrezať suché „vrcholy“, nechať takmer celú stonku, uložiť ju v tejto forme vo veľkom alebo vo vrecku.

A na jeseň ju postupne skracujeme na pohodlnú veľkosť.

Tretie odporúčanie.Po vysušení, pri triedení cesnaku na frakcie, musíte korene ľahko orezať.Necháme asi 5-7 cm.

A pri rezaní stonky je takmer „čistý“.Nechajte 0,2 až 0,5 cm.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Podľa mňa je dôležité zdôrazniť, že po zbere cesnaku nie je vhodné nechať ho neorezaný veľmi dlho, pretože by mohol stratiť na kvalite. Myslím si, že postupné orezávanie cesnaku je dôležité pre udržanie jeho čerstvosti a optimálnej chuti. Článok poskytuje dobré rady, avšak mohol by byť ešte podrobnejší v popise tých správnych techník rezania, aby sme si boli istí, že robíme všetko správne.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Lunárny kalendár zeleniny a záhradníka od 2. do 8. septembra: čo treba urobiť

Skúsení záhradkári vedia: na jeseň je na domácom pozemku toľko práce ako v lete, ak nie viac. Povieme vám, čo odporúča lunárny kalendár...

Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?