HomeRastlinyPrelomová technika agronóma: použitie vaječných škrupín na zdvojnásobenie úrody

Prelomová technika agronóma: použitie vaječných škrupín na zdvojnásobenie úrody

Skúsení záhradníci nikdy nevyhadzujú vaječné škrupiny, pretože môžu zdvojnásobiť úrodu..

Agronóm Ivan Russkikh povedal, ako správne používať toto užitočné hnojivo vo svojom kanáli Zen.

Ako používať vaječné škrupiny ako hnojivo

Vaječné škrupiny sú jedinečným zdrojom vápnika a niektorých ďalších mikroelementov nevyhnutných pre rastliny, no vďaka svojej hustej štruktúre sa v pôde rozpúšťajú pomaly.

Najjednoduchší spôsob, ako použiť škrupiny ako deoxidačné hnojivo, je rozdrviť ich na múku ako dolomit.Aj v takejto podobe sa však jeho činnosť prejaví až ku koncu sezóny alebo až v budúcom roku.

Pôsobenie škrupiny môžete urýchliť pomocou mobilizátorov fosfátov, ale oveľa jednoduchšie je pripraviť „rýchle vápenaté“ hnojivo.

Do trojlitrovej nádoby nalejte dva litre 9-percentného octu a vložte tam škrupiny tak, ako sa objavia.

Keď sa škrupiny rozpustia, vytvorí sa pena, preto nádobu úplne nenaplňte octom a vložte všetky nahromadené škrupiny naraz.

Hnojivo sa aplikuje nasledovne: rozpustite pohár hnojiva v 5 litroch vody a zalejte v množstve 0,5-1 litra na rastlinu.Paradajky, paprika, uhorky, baklažány a kapusta majú veľmi radi tento dresing.

Ako rozpúšťadlo môžete použiť aj kyselinu citrónovú (lyžica citróna na jeden a pol litra vody).

Predtým sme vám povedali, ako skúsení záhradníci kŕmia jahody po plodení.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Napriek tomu, že je táto technika zaujímavá, existuje riziko, že prílišným používaním vaječných škrupín ako hnojiva dochádza k nadbytku vápnika v pôde. Možno by bolo vhodné kombinovať ju s inými typmi hnojív pre optimálne výsledky.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Prečo šikovní záhradníci nevyhadzujú škrupiny z vlašských orechov: existujú 4 príčiny.

Čo robíte so škrupinami po odstránení jadier vlašských orechov? Len sa zbaviť toho 'odpadu'? Plytvanie! Ukázalo sa, že škrupiny z vlašských orechov...

Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom

Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom</b sú výbornou voľbou, keď chcete pripraviť výdatnú a chutnú večeru pre celú rodinu. Toto jedlo...

Jednoduchý recept na lahodné arašidové šneky – máte hotové za pár minút!

Hľadáte inšpiráciu na niečo chutné k popoludňajšej káve? Chceli by ste vyskúšať niečo nové? V tom prípade ste na správnom mieste! Dnes si spoločne...

Ak máte 2 vajcia a pohár kyslej smotany, pripravte si tento super lahodný koláč.

Prinášame vám recept na ľahký, krémový a svieži dezert, ktorý si rýchlo získa vaše srdce a chuťové poháriky. Tento koláč vyniká svojou jednoduchosťou a...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?