HomeKapustaKapusta pripravená podľa tohto receptu bola obľúbená – dnes si ju už...

Kapusta pripravená podľa tohto receptu bola obľúbená – dnes si ju už pamätá málokto

Pokiaľ máte trochu kapusty a fazule, nemusíte sa báť hladu.Još ak sa nájde kúsok suchého mäsa, zo skromného obeda sa ľahko stane skutočná hostina.Kedysi sa varilo tak – z mála sa vyrábalo veľa.Žiaľ, mnohé z týchto dobrých receptov sú dnes zabudnuté alebo sú na pokraji zabudnutia, píše Slobodna Dalmacija.
Jedným z jedál, ktoré si dnes málokto pamätá, je takzvaná nútená zelenina.Za trochu odpudzujúcim názvom sa skrýva jednoduché, no chutné jedlo z kapusty a pomletej passaty.pamätáš si ho? Mnohí na ňom vyrástli, no pamätajú si ho len zriedka.Skutočná šteta, pretože môže slúžiť ako samostatné jedlo, ako hustá polievka alebo ako prívarok, ktorý sa zvyčajne podáva so zemiakovou kašou a často sa používal ako príloha k mäsovým jedlám.
Krása tohto jedla nie je len v jeho dostupnosti a jednoduchosti, ale aj v prispôsobiteľnosti receptúry chuti takmer každému.Ak chcete iné korenie, pokračujte.Či ju chcete uvariť ako polievku alebo ako hus, je len na vás, rovnako ako rozhodnutie, či do husacej omáčky pridať trochu otrúb rozmiešaných vo vode, keď bude takmer hotová.Vynútená túžba vás navyše nemusí nútiť k pôstu: kľudne si doň pridajte tuk, napokon, podľa mnohých receptov je tento prídavok nevyhnutný.
Nútené túžby
Ingrediencie:
500 ml pome passata.
1 hlávka kapusty (asi 1 kg hmotnosti).
1 cibuľa.
2 polievkové lyžice šecer.
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate.
1 polievková lyžica tuku.
1/2 lyžičky rasce.
soľ, korenie.
Príprava:
Kapustu nakrájame na pásiky, osolíme a necháme pár minút odležať.
Počas tejto doby na roztopenom tuku podusíme nakrájanú cibuľu, kým nezíska peknú farbu.Pridáme k nej kapustu a dusíme desať minút.
Potom pridajte pasírované paradajky, rascu, rascu, soľ a korenie a spolu povarte asi dvadsať minút, podľa chuti pridávajte vodu.
Keď je všetko uvarené, rozdelíme na taniere a posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Kapusta pripravená podľa tohto receptu je skutočne lahodná a chutná. Načo však kritizovať názov „nútená zelenina“? Prečo nezmeniť názov na niečo viac atraktívne a lákavé? Možno by to prilákalo viac ľudí k vyskúšaniu tohto jedla.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

Neobvyklý recept na tvarohové koláče: pridajte tieto ingrediencie a navždy premeníte svoj pohľad na známy pokrm.

Tradične sa cheesecaky podávajú na raňajky alebo ako dezert.Väčšinou ide o sladké jedlo s pridaním ovocia alebo bobuľovitého ovocia. Nikto však nepovedal, že...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?