HomeReceptyRecept na čerešňový koláč s brusnicami a mandľami od nášho milého čitateľa!

Recept na čerešňový koláč s brusnicami a mandľami od nášho milého čitateľa!

Dnešný recept na vynikajúci čerešňový koláč s mandľami sme si požičali v našej facebookovej skupine Prima kuchárkaod našej čitateľky Jany Podolákovej Burkartovej, za čo jej ďakujeme.O svoj obľúbený recept sa s nami môžete podeliť aj v tejto skupine.Stačí pridať peknú fotografiu so surovinami a postupom.Tento recept zaradíme do nášho časopisu receptov.Môžete sa tiež s nami a ostatnými čitateľmi tejto skupiny podeliť o to, čo máte dnes na obed alebo aké pohostenie pripravujete na narodeninovú oslavu.

Teraz sa však vráťme k dnešnému receptu.Príprava je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná.Je to skvelé pohostenie pre každú návštevu.

Oslovil vás tento dezert? Potom si tento čerešňový koláč s krupicovou kašou pripravme spoločne!

Ďalšie skvelé recepty nájdete aj na našej facebookovej stránke Prima Kuchařka.

Ak máte chuť na ďalšie dobroty, určite vyskúšajte tento čučoriedkový koláč!

Vynikajúci recept na čerešňový koláč so smotanou:

Čo budeme potrebovať

cesto:

  • 250 g nízkotučného tvarohu.
  • 1 vajce.
  • 125 ml oleja.
  • 100 g cukru.
  • štipka soli.
  • 400 g polohrubej múky.
  • 1 prášok do pečiva.
  • na zdobenie:

  • 750 g čerešní.
  • 50 g mandľových vločiek.
  • na mrveničku:

  • 100 g masla.
  • 100 g cukru.
  • 1 dodávka.cukru.
  • 200 g hladkej múky.
  • pol čajovej lyžičky prášku do pečiva.
  • 1 žĺtok.
  • Ako postupovať:

    1) Začnite tým, že tvaroh vložíte do sitka vystlaného čistou utierkou.Nechajte ho odkvapkať a dôkladne vyžmýkajte tekutinu.Potom vložte tvaroh, olej, cukor a soľ do misy a dôkladne premiešajte.

    2) Polohrubú múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne vymiesime.Potom z cesta vytvoríme guľu, zabalíme ju do potravinovej fólie a vložíme na 30 minút do chladničky.

    3) Predhrejte rúru na 200 stupňov.Čerešne umyjeme, zbavíme kôstok a vykôstkujeme.Maslo, cukor, van.Cukor, hladkú múku, prášok do pečiva a žĺtok rýchlo vymiešame na kašu.

    4) Cesto položíme na vymastený plech a rozvaľkáme ho.Rovnomerne ho posypeme čerešňami, grankom a tiež mandľovými lupienkami.

    5) Pečieme 35 – 40 minút.Potom ho vyberte a nechajte vychladnúť.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Ja osobne nemám rád kombinácie ovocia a mandlí v koláčoch, preto by som preferoval klasický recept na čerešňový koláč bez mandlí. Tento dezert mi príde príliš komplikovaný, no chápem, že niektorí ľudia uprednostňujú zložitejšie recepty. Čo si myslíte vy, milí čitatelia?

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

    Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

    Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

    Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

    Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

    V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

    Neobvyklý recept na tvarohové koláče: pridajte tieto ingrediencie a navždy premeníte svoj pohľad na známy pokrm.

    Tradične sa cheesecaky podávajú na raňajky alebo ako dezert.Väčšinou ide o sladké jedlo s pridaním ovocia alebo bobuľovitého ovocia. Nikto však nepovedal, že...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?