HomeReceptyIdeálna marináda na pečené zemiaky, ktorú budete robiť často

Ideálna marináda na pečené zemiaky, ktorú budete robiť často

Predstavujeme vám dokonalú marinádu na pečené zemiaky, ktorá premení obyčajné zemiaky na skutočnú kulinársku lahôdku.Tento jednoduchý trik vám spríjemní kulinárske dobrodružstvá a stane sa vaším obľúbeným receptom.Zabudnite na soľ, táto marináda dodá vašim zemiakom nezabudnuteľnú chuť.

Navštívte aj našu skupinu Inšpirácie slaných receptov na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy na slané jedlá.

Čo budeme potrebovať:

  • 1 kg zemiakov.
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky.
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja.
  • 3 polievkové lyžice horčice.
  • 1 polievková lyžica medu.
  • 3 až 5 strúčikov cesnaku.
  • Bylinky podľa chuti: oregano, bazalka, mletá rasca, majoránka.
  • Čierne korenie podľa chuti.
  • Ako pokračujeme:

    1) Príprava zemiakov: Zemiaky dôkladne umyjeme a vložíme ich do hrnca s vodou.Varte ich, kým nie sú polomäkké.Potom ich vyberte, nechajte trochu vychladnúť, osušte ich a nakrájajte na mesiačiky.

    2) Príprava marinády: V miske zmiešame sójovú omáčku, horčicu, med, sušené bylinky (bazalku, oregano, majoránku alebo trochu rasce) a rozdrvené strúčiky cesnaku.Zmes by mala byť vďaka sójovej omáčke dostatočne slaná, takže nie je potrebné pridávať viac soli.

    3) Marinovanie zemiakov: Zemiaky jeden po druhom ponorte do pripravenej marinády a položte ich na plech, ktorý ste predtým potiahli olejom.

    4) Pečenie: Zemiaky pečte v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov do chrumkava, približne 20-30 minút, nezakryté.

    5) Tip na záver: Ak máte radi syr, môžete do marinády pridať trochu strúhaného syra, aby bola na povrchu zemiakov ešte chrumkavejšia kôrka.

    Vynikajúce bravčové pliecko so zeleninou a hranolkami.

    Záver

    Táto marináda na pečené zemiaky je skvelým spôsobom, ako oživiť klasické pečené zemiaky.S jej pomocou ľahko pripravíte chutný a krémový doplnok k akémukoľvek jedlu.Vyskúšajte tento recept a presvedčte sa, že pečené zemiaky môžu byť naozaj výnimočné.

    Dobrú chuť!

    Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, určite nám o ňom povedzte v našej skupine Prima kuchárka na Facebooku a navštívte skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Váš recept na marinádu na zemiaky vyzerá skvelo, no nemyslíte, že by pridanie viacero druhov korení a rôznych prísad mohlo zbytočne skombinovať chutí? Možno by sa s väčším dôrazom na kvalitné sezónne zemiaky a minimálnymi koreniami dalo dosiahnuť podobný úspech v jednoduchosti.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Prečo šikovní záhradníci nevyhadzujú škrupiny z vlašských orechov: existujú 4 príčiny.

    Čo robíte so škrupinami po odstránení jadier vlašských orechov? Len sa zbaviť toho 'odpadu'? Plytvanie! Ukázalo sa, že škrupiny z vlašských orechov...

    Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom

    Pečené palacinky plnené kuracím mäsom, pečenou paprikou a syrom</b sú výbornou voľbou, keď chcete pripraviť výdatnú a chutnú večeru pre celú rodinu. Toto jedlo...

    Jednoduchý recept na lahodné arašidové šneky – máte hotové za pár minút!

    Hľadáte inšpiráciu na niečo chutné k popoludňajšej káve? Chceli by ste vyskúšať niečo nové? V tom prípade ste na správnom mieste! Dnes si spoločne...

    Ak máte 2 vajcia a pohár kyslej smotany, pripravte si tento super lahodný koláč.

    Prinášame vám recept na ľahký, krémový a svieži dezert, ktorý si rýchlo získa vaše srdce a chuťové poháriky. Tento koláč vyniká svojou jednoduchosťou a...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?