HomeReceptyJablkový koláč s kyslou smotanou

Jablkový koláč s kyslou smotanou

Pokiaľ sa kVám blíži návšteva a vy neviete, čo rýchlo vymyslieť za dezert, je pre vás tento dnešný recept tým pravým.Ukážeme si, ako si pripraviť veľmi chutný jablkový koláč s kyslou smotanou.Zvládne to každý začínajúci pekár alebo pekárka.Určite si ho pripravte, bude vám veľmi chutiť!

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.

Jablkový koláč s kyslou smotanou

Čo budeme potrebovať:

Na cesto:

  • 4 vajcia.
  • 200 g cukru.
  • 5 g soli.
  • 5 ml vanilkovej arómy.
  • 60 ml rozpusteného masla.
  • 250 ml teplého mlieka.
  • 400 g hladkej múky.
  • 5 g prášku do pečiva.
  • olej alebo maslo – na vymazanie formy na pečenie.
  • Zmes:

  • 2 jablká (zelená, červená).
  • 3 vajcia.
  • 200 g kyslej smotany.
  • 20 g cukru.
  • 5 g škorice.
  • Na pokvapkanie:

  • med.
  • Ako budeme postupovať:

    1.Do oválnej misy dajte vajcia, cukor, trochu soli a vanilkovú arómu.Zmiešajte ručným mixérom.Potom pridajte rozpustené maslo, teplé mlieko, múku, prášok do pečiva a znova dobre premiešajte.

    2.Pripravte si formu na pečenie s rozmermi 22-32 cm vymastenú olejom alebo maslom.Nalejte cesto do formy a pekne ho rozotrite.

    3.Jablká rozkrojte na polovice a pekne ich naaranžujte do vejára, striedavo žltá a červená.

    4.Do druhej oválnej misy dajte vajcia, kyslú smotanu, cukor, škoricu a dobre premiešajte.Vznikne zmes, ktorú zalejete jablká v mise.

    5.Pečte v predhriatej rúre 40 minút pri 180 °C.

    6.Po uplynutí doby skontrolujte, či je koláč upečený, a pokiaľ áno, vyberte ho rúry.

    7.Podávajte ho sláskou a dobrým pocitom, ako dobre ste si počínali.

    Dobrú chuť!

    Zdieľajte tento fantastický recept s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú! Môžete si tiež pozrieť 10+ recepty na jablkový koláč..

    VIDEO NÁVOD:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Poskytli by ste viac praktických rád a tipov ako zdobit jablkový koláč? Potrebujem vizuálne pomôcky alebo ďalšie príklady na lepšie pochopenie postupu.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Lunárny kalendár zeleniny a záhradníka od 2. do 8. septembra: čo treba urobiť

    Skúsení záhradkári vedia: na jeseň je na domácom pozemku toľko práce ako v lete, ak nie viac. Povieme vám, čo odporúča lunárny kalendár...

    Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

    Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

    Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

    Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

    Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

    V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?