HomeJedloPrečo sa kotlety nesmažia: skúsení kuchári sa podelili o svoje tajomstvá.

Prečo sa kotlety nesmažia: skúsení kuchári sa podelili o svoje tajomstvá.

Jedna z najnepríjemnejších situácií v kuchyni môže byť nasledovná: na stôl servírujete dokonalé kotlety s kôrkou, ale pri ochutnávaní sa ukáže, že sú vo vnútri surové.

Toto sa môže stať každej hostiteľke.

Aby ste sa pred takýmto zlyhaním ochránili, oplatí sa poznať hlavné príčiny, vysvetľuje odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Archipova.

Prečo nie sú kotlety prepečené

Nezohľadnili ste druh mäsa

Je potrebné si uvedomiť, že kotlety na báze červeného mäsa sa smažia oveľa dlhšie ako hydinové výrobky, takže tento bod by sa mal vždy zohľadniť.

Objem

Čím väčší je váš výrobok, tým väčšie je riziko, že sa pokrm nestihne usmažiť.Preto je vždy dobré pripravovať stredne veľké kotlety.

V opačnom prípade sa výrobok môže zvonka spáliť, ale zvnútra zostane surový.

Cibuľa

Niekedy môže byť príčinou to, že ste cibuľu nakrájali príliš nahrubo.Aj krájanie nožom predlžuje čas smaženia.

Ak chcete, aby sa kotlety pripravili rýchlejšie, zeleninu nasekajte pomocou mlynčeka na mäso alebo mixéra.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Skvelé rady od Julii Archipovej! No čo by ste poradila ak nemáme dostatok času na prípravu? Myslíte, že je možné nejako skrátiť dobu smaženia bez toho, aby sme riskovali nedopečené kotlety?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Lunárny kalendár zeleniny a záhradníka od 2. do 8. septembra: čo treba urobiť

Skúsení záhradkári vedia: na jeseň je na domácom pozemku toľko práce ako v lete, ak nie viac. Povieme vám, čo odporúča lunárny kalendár...

Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?