HomeReceptyVláčna focaccia s údenými klobáskami a syrom: Tradičný recept na taliansky slaný...

Vláčna focaccia s údenými klobáskami a syrom: Tradičný recept na taliansky slaný koláč

Vláčna focaccia sudenými klobáskami a syrom je dokonalým spojením tradičnej talianskej kuchyne a výrazných chutí údeného mäsa.Tento recept vám ukáže, ako ľahko pripraviť lahodný slaný koláč, ktorý je ideálny pre rodinné večere, pikniky alebo ako skvelý doplnok k polievkam a šalátom.Pustite sa do prípravy tejto focaccie a prineste do svojej kuchyne kúsok Talianska!

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Focaccia sudenými klobáskami a syrom

Čo budeme potrebovať:

  • Údené klobásky 130 g.
  • Vajcia 5 ks.
  • Múka 275 g.
  • Olej 60 ml.
  • Mlieko 165 ml.
  • Jemne strúhaný syr alebo parmezán 70 g.
  • Prášok do pečiva 14 g.
  • Soľ a korenie.
  • Ako budeme postupovať:.

    1.Do misy dajte 5 vajec, pridajte soľ a korenie.

    2.Mixérom miešajte 2-3 minúty.

    3.Pridajte 60 ml oleja a pokračujte v šľahaní ďalšie 2 minúty.

    4.Pridajte 165 ml mlieka a 70 g strúhaného syra alebo parmezánu.

    5.Šľahajte mixérom ďalšie 2 minúty.

    6.Preosejte 275 g múky spolu s 14 g prášku do pečiva a premiešajte zmes metličkou, kým nebude hladká.

    7.Zmes rozdeľte na 2 rovnaké diely.

    8.Na panvici opražte 130 g údených klobások (alebo párkov) nakrájaných na kolieska.

    9.Vymažte okrúhlu žiaruvzdornú formu (priemer 26 cm) maslom a dno vyložte papierom na pečenie.

    10.Nalejte polovicu vopred pripravenej zmesi.

    11.Zmes rovnomerne rozotrite po povrchu misky a rovnomerne posypte kolieskami klobásy opečenými na panvici.

    12.Na párky rovnomerne rozprestrite 130 g plátkového syra.

    13.Na syr nalejte druhú polovicu pripravenej zmesi.

    14.Rovnomerne rozotrite stierkou.

    15.Vrch posypte 30 g zmesi semienok (slnečnicových, tekvicových, ľanových, sezamových).

    16.Pečte v rúre 50 minút pri 180 ° C na najnižšej priečke rúry.

    17.Teplú focacciu nakrájajte na plátky a podávajte rajčinovou omáčkou.

    Hotovo!

    Dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov

    VIDEO RECEPT:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Aha, takže focaccia súdenými klobáskami a syrom… zaujímavá kombinácia! Asi by som sa neodvážila skúsiť tento recept, ale ak vám chutil, určite stojí za vyskúšanie! Možno by som skúsila namiesto údených klobások použiť niečo iné pre pestrosť. Ďakujem za inšpiráciu!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Lunárny kalendár zeleniny a záhradníka od 2. do 8. septembra: čo treba urobiť

    Skúsení záhradkári vedia: na jeseň je na domácom pozemku toľko práce ako v lete, ak nie viac. Povieme vám, čo odporúča lunárny kalendár...

    Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

    Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

    Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

    Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

    Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

    V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?