HomeReceptyV zime sme otvorili pohár a ľutovali, že sme v lete neurobili...

V zime sme otvorili pohár a ľutovali, že sme v lete neurobili viac: Medové nakladané paradajky

Medové nakladané paradajky sú výbornou pochúťkou, ktorú si môžete vychutnať počas zimných mesiacov.Ich sladkokyslá chuť, doplnená medom, dáva paradajkám jedinečnú chuť, ktorá poteší každého.Navyše sú nielen chutné, ale aj zdravé, plné vitamínov a antioxidantov.Tento recept je skvelý na spracovanie domácej úrody paradajok.

Ingrediencie

  • 4kg paradajok (ideálne cherry paradajky s pevnou šupkou).
  • 8 ks cibule.
  • 1 lyžica horčičných semienok (na pohár).
  • Bazalka (niekoľko lístkov na pohár).
  • 1l vody.
  • 1 lyžica soli.
  • 3 lyžice kryštálového cukru.
  • 1 lyžica medu.
  • 1 lyžička kyseliny citrónovej.
  • Postup

    1) Príprava paradajok: Paradajky umyte a vyberte pevné, neprezreté paradajky.Cibuľu olúpte a nakrájajte na štvrtiny.

    2) Naloženie do pohárov: Do sterilizovaných pohárov vložte paradajky spolu s štvrťkami cibule.Pridajte niekoľko lístkov čerstvej bazalky a horčičné semienka.

    3) Zaliatie vodou: Paradajky v pohároch zalejte vriacou vodou, prikryte a nechajte pôsobiť 20 minút.

    4) Príprava nálevu: Vodu z pohárov zlejte späť do hrnca.Pridajte soľ, cukor, med a kyselinu citrónovú.Dobre premiešajte a priveďte kvaru.

    5) Zaliatie paradajok: Pripravený nálev nalejte späť do pohárov paradajkami a cibuľou, až po okraj.

    6) Uzavretie a sterilizácia: Poháre pevne uzavrite viečkami, otočte hore dnom a zabaľte do deky, aby pomaly vychladli.Potom ich uložte na tmavé a chladné miesto.

    Záver

    Medové nakladané paradajky sú skvelou prílohou, ktorú môžete použiť do šalátov, ako súčasť sendvičov alebo ako predjedlo khlavnému jedlu.Vďaka medu majú jemne sladkastú chuť, ktorá krásne kontrastuje skyseľnosťou paradajok.Tento recept vám umožní uchovať úrodu paradajok až na celý rok a vychutnávať si ich chuť kedykoľvek počas zimy.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Vážim si úsilie autora pri zdieľaní tohto receptu, ale osobne si myslím, že by sa dalo ešte viac experimentovať s pridaním ďalších korenín alebo bylín pre ešte pestrejšiu chuťovú kombináciu. Máte nejaké tipy na inovácie tohto skvelého receptu?

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Lunárny kalendár zeleniny a záhradníka od 2. do 8. septembra: čo treba urobiť

    Skúsení záhradkári vedia: na jeseň je na domácom pozemku toľko práce ako v lete, ak nie viac. Povieme vám, čo odporúča lunárny kalendár...

    Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

    Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

    Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

    Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

    Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

    V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?