HomeReceptyVynikajúce koláčiky plnené krémom pripravené za 5 minút + pečenie

Vynikajúce koláčiky plnené krémom pripravené za 5 minút + pečenie

Opäť je pred nami víkend – býva to jediná časť týždňa, kedy sa celá rodina zíde doma pri jednom stole.Užite si spoločné chvíle ešte o trochu viac a doprajte si aj niečo sladké.Tento recept na vynikajúce koláčiky plnené krémom si zamilujete!

Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.

Koláčiky plnené krémom pripravené za 5 minút

Čo budeme potrebovať:

Cesto:

  • 4 stredne veľké vajcia.
  • 1/2 šálky cukru (120 g).
  • 1 lyžička tekutej vanilky – vanilková esencia.
  • 1/2 šálky mlieka (120 ml).
  • 1/2 šálky rastlinného oleja (120 ml).
  • 1 pomaranč (kôra + 100 ml pomarančovej šťavy).
  • 1 a 3/4 hrnčeka hladkej múky (200 g).
  • 1 lyžica prášku do pečiva (16 g).
  • 1 lyžica octu (15 ml).
  • Krém:

  • 1 šálka smotany na šľahanie (240 ml).
  • 2 lyžice cukru (12 g).
  • Na zdobenie:

  • práškový cukor.
  • drobené cesto (zvyšky cesta).
  • Ako budeme postupovať:

    1.Cesto: V mise rozklepnite vajcia, pridajte cukor, vanilkovú esenciu a premiešajte.Potom prilejte mlieko, olej a pokračujte vmiešaní.

    2.Nastrúhajte pomarančovú kôru, pridajte ju do rozmixovanej zmesi a premiešajte metličkou.

    3.Múku, prášok do pečiva 2x preosejte cez sito a znovu premiešajte.Potom pridajte ocot a pokračujte vmiešaní.

    4.Cesto nalejte na plech špicacím papierom a pekne ho rozotrite.

    5.Pečte v predhriatej rúre 25 minút pri 180 °C.

    6.Po upečení vytvarujte stesta pomocou ozdobného kolieska – kolieska.

    7.Položte ich na plech pekne vedľa seba a zvyšok upečeného cesta rozdrvte vdlaniach.

    8.Povrch koláčov potrite zahriatou pomarančovou šťavou.

    9.Krém: Smotanu na šľahanie nalejte do misy a prisypte cukor.

    10.Zmiešajte mixérom a pomocou ozdobného vrecka vytvorte šľahačkové kopčeky.

    11.Nakoniec na povrch koláčikov posypte zvyšky opečeného cesta a posypte ich ešte práškovým cukrom.

    12.Podávajte ich sláskou, veľkou chuťou a súsmevom.

    VIDEO NÁVOD:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Ďakujem za recept! Určite vyskúšam a ďalej odporučím aj mojim známym. Avšak namiesto prášku do pečiva, čo keby sme skúsili sódu bikarbónu pre ešte krehkejšie koláčiky?

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Lunárny kalendár zeleniny a záhradníka od 2. do 8. septembra: čo treba urobiť

    Skúsení záhradkári vedia: na jeseň je na domácom pozemku toľko práce ako v lete, ak nie viac. Povieme vám, čo odporúča lunárny kalendár...

    Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

    Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

    Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

    Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

    Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

    V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?