HomeJedloDokonca aj susedia budú počuť chrumkavosť: uhorky dávame na zimu bez octu...

Dokonca aj susedia budú počuť chrumkavosť: uhorky dávame na zimu bez octu a bez cukru – môžete ich skladovať bez pivnice

Navíjanie uhoriek na zimu bez octu a cukru je veľmi reálna úloha..

Hovoríme vám recept na lahodné nakladané uhorky, ktoré nevyžadujú skladovanie v suteréne.

Ako chutne rolovať uhorky

Na dno trojlitrových pohárov položíme listy chrenu, listy čerešní (čiernych ríbezlí), vetvičky a dáždniky kôpru (so semenami).Môžete pridať čierne korenie.

Uhorky vložíme do pohárov nie príliš tesne, do stredu pridáme trochu zelene.

Na soľanku vezmite dve vrchovaté polievkové lyžice soli na liter vody.Priveďte do varu, nalejte uhorky.

Poháre prikryte viečkami a nechajte dva dni pri izbovej teplote.

Soľanka sa zakalí, objaví sa pena a uhorky zmenia farbu.Ak sa tak nestane, poháre by sa mali presunúť na teplejšie (nie však horúce) miesto a nechať na ďalší deň.

Nezabudnite pod poháre umiestniť taniere, pretože soľanka vytečie.

Po dvoch dňoch odstráňte penu a do každej nádoby pridajte dve polievkové lyžice horčičného prášku.Ak je vody málo, pridajte na vrch.

Poháre opäť prikryjeme viečkami a necháme kysnúť ďalší deň.Po dni nalejte soľanku do hrnca a varte 8-10 minút.

Uhorky preložíme do malých pohárov (najskôr ich vysterilizujeme), pridáme ochucovadlá, ktoré boli fermentované s uhorkami (nemôžeme pridať čerstvé bylinky), naplníme vriacou soľankou a zrolujeme.Tieto uhorky možno skladovať aj pri izbovej teplote.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Článok je veľmi zaujímavý, určite ho budem odporúčať mojim známym, ktorí majú radi tradičné metódy úpravy zeleniny. Sama však preferujem pridanie octu do nakladaných uhorkov, aby mali silnejšiu chuť a dlhšiu trvanlivosť.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Lunárny kalendár zeleniny a záhradníka od 2. do 8. septembra: čo treba urobiť

Skúsení záhradkári vedia: na jeseň je na domácom pozemku toľko práce ako v lete, ak nie viac. Povieme vám, čo odporúča lunárny kalendár...

Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?