HomeReceptyVrstvená kakaová palacinková torta s maslovým krémom z kyslej smotany

Vrstvená kakaová palacinková torta s maslovým krémom z kyslej smotany

Predstavte si dezert, ktorý spája jemnosť palaciniek, bohatú chuť kakaa a hodvábne hladký krém, ktorý vás očarí hneď pri prvom súste.Vrstvená kakaová palacinková torta smáslovým krémom z kyslej smotany je perfektnou kombináciou tradičných chutí a moderného poňatia.Pripravte sa na harmóniu chutí, ktorú táto torta prináša, a objavte nový spôsob, ako si užiť obľúbené palacinky.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.

Vrstvená kakaová palacinková torta smáslovým krémom z kyslej smotany

Čo budeme potrebovať:

Palacinkové cesto:

  • 260 g pšeničná múka najvyššej kvality.
  • 10 g kakaový prášok.
  • 10 g prášok do pečiva.
  • 200 g cukor.
  • 130 ml mlieko.
  • štipka soli.
  • 50 ml rastlinný olej.
  • 2 vajcia.
  • 1 lyžička jedlá sóda + 1 lyžica stolný ocot 9%.
  • štipka vanilínu.
  • 100 ml vriacej vody.
  • Krém:

  • 180 g maslo (72,5% alebo 82,5% tuku).
  • 225 g kyslá smotana (20 – 25% tuku).
  • 1 vajce.
  • 100 g cukor.
  • 1/2 lyžice kukuričný škrob.
  • 1 lyžica pšeničná múka najvyššej kvality.
  • štipka vanilínu.
  • Ako budeme postupovať:.

    1. Palačinkové cesto: Do misy nasypte preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva.Ďalej do misy nasypte cukor, nalejte mlieko, pridajte štipku soli, prilejte olej a rozklepnite vajcia – premiešajte metličkou.

    2.Následne do zmesi cesta vlejte zmiešanou jedlou sódou soctom a dochuťte štipkou vanilínu – ďalej premiešajte metličkou a nakoniec do misy nalejte vriacu vodu.

    3.Pripravte si formu na palacinky s priemerom 28 cm zmierne rozohriatym olejom a naberačkou do nej rozotrite palacinky cesto.Smažte 2-3 minúty pod pokrievkou na miernom ohni, kým nebudú zobú strán zlatisto hnedé a potom ich naskladajte na seba.

    4. Krém: Do hrnca vložte maslo a zahrievajte ho na miernom ohni.Ďalej do hrnca zmaslom vlejte kyslú smotanu 20 – 25% tuku srozklepnutým vajcom, nasypte cukor skukuričným škrobom, pšeničnú múku najvyššej kvality so štipkou vanilínu – poriadne miešajte a za stáleho miešania varte na miernom ohni do zhustnutia.Po uvarení odstavte zohňa a ešte chvíľu miešajte.

    4.Spalačiniek odkrojte konce, zarovnajte ich a vložte do nádobky od mixéra – rozmixujte ich na jemný piesok.

    5. Zostavenie torty: Tortovú formu potrite trochou krému a položte prvú palacinku.Na prvú palacinku rozotrite pripravený krém a prikryte druhou palacinkou, na ktorú tiež rozotrite pripravený krém.Postup opakujte ešte niekoľkokrát, potom poslednú palacinku ukončite rozotreným krémom a potrite krémom aj boky celej torty.

    4.Na záver tortu ozdobte-posypte rozmixovanými koncami palaciniek a podávajte ho sláskou, veľkou chuťou a elánom.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Čo je to za bláznivé recepty? Nechutné a príliš komplikované. Skúste radšej niečo jednoduchšie a chutné, menej zložité a viac osviežujúce.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Lunárny kalendár zeleniny a záhradníka od 2. do 8. septembra: čo treba urobiť

    Skúsení záhradkári vedia: na jeseň je na domácom pozemku toľko práce ako v lete, ak nie viac. Povieme vám, čo odporúča lunárny kalendár...

    Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

    Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

    Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

    Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

    Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

    V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?