HomeRecepty2 jablká nakrájam a položím na lístkové cesto, posypem škoricou, zrolujem a...

2 jablká nakrájam a položím na lístkové cesto, posypem škoricou, zrolujem a dám piecť

Jablčné slimáky zlistového cesta sú rýchlou a lahodnou pochúťkou, ktorú zvládnete pripraviť v priebehu niekoľkých minút.Stačí nakrájať dve jablká, posypať ich voňavou škoricou, zrolovať do lístkového cesta a dať piecť.Výsledkom sú chrumkavé a sladké slimáky plné šťavnatých jabĺk a jemnej škoricovej chuti.Poďme na recept!

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.

Jablčné slimáky zlistového cesta

Čo budeme potrebovať:

  • 2 jablká.
  • Trochu celozrnnej múky.
  • 500 g lístkového cesta.
  • 30 g rozpusteného masla.
  • Kryštálový cukor.
  • Rastlinný olej na potretie.
  • Škorica.
  • Ako budeme postupovať:

    1) Príprava jablka: Jablká nakrájame na štvrtiny, odstránime jadrovník a potom ich nakrájame na tenké plátky.

    2) Príprava cesta: Pracovnú podložku posypeme múkou, rozvinieme lístkové cesto, posypeme ho múkou a zľahka vyvaľkáme valčekom.

    3) Olejovanie a cukrovanie: Cesto potrieme rozpusteným maslom, rovnomerne posypeme kryštálovým cukrom.

    4) Vršenie jablka: Na cesto poukladáme tenké plátky jablka a cesto starostlivo zrolujeme do role.Okraje rolády zatlačíme, aby náplň zostala vo vnútri.

    5) Príprava na pečenie: Plech vystlaný papierom na pečenie potrieme rastlinným olejom.Rolu nakrájame na kúsky hrubé asi 2 cm a poukladáme ich na plech.

    6) Posypanie a pečenie: Slimáky posypeme škoricou a vložíme do predhriatej rúry.Pečieme pri 180 ° C asi 25 minút, potom ešte 5-10 minút v režime horného a spodného ohrevu, kým slimáky nie sú krásne zlatisté.

    Tieto jablčné slimáky sú skvelé ako teplé, tak aj studené.Podávajte ich ako dezert po obede, desiatu alebo len tak šálku kávy či čaju.Dobrú chuť!

    Zdieľajte tento fantastický recept s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú! Môžete si tiež pozrieť 10+ recepty na jablkový koláč..

    Vyskúšajte tiež:

    Recept na krémeš – stačí Vám lístkové cesto a vanilkový puding.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Lunárny kalendár zeleniny a záhradníka od 2. do 8. septembra: čo treba urobiť

    Skúsení záhradkári vedia: na jeseň je na domácom pozemku toľko práce ako v lete, ak nie viac. Povieme vám, čo odporúča lunárny kalendár...

    Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

    Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

    Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

    Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

    Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

    V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?