HomeJedloV tvarohových koláčoch je táto „povinná“ prísada zbytočná; ak chcete zažiť skutočnú...

V tvarohových koláčoch je táto „povinná“ prísada zbytočná; ak chcete zažiť skutočnú chuť pokrmu, odstráňte ju.

Z čoho sa zvyčajne skladá základ pre tvarohové koláče? Aj neskúsení kuchári poznajú odpoveď na túto otázku.

Takže sa zvyčajne miešajú tieto produkty: tvaroh, vajcia, múka, cukor..

Julia Arkhipová, expertka na publikáciu siete Belnovosti v oblasti varenia, kuchárky, pekárky štvrtej triedy, však zdôrazňuje: na tomto zozname je niečo zbytočné.

Čo by sa nemalo pridávať do základu na tvarohové koláče

Vyskytol sa problém s vajcovou zložkou: robí zmes tekutejšou.

Ak chcete vrátiť cesto do normálnej konzistencie, musíte pridať veľa múky.

Vďaka tomu sú cheesecaky dosť hutné a zachovávajú si tvar, ktoré však nemajú výraznú tvarohovú chuť.

„Ukazuje sa, že do základu misky nemusíte pridávať vajcia? Ale ako potom zlepiť hmotu? – opýta sa asi nejeden gurmán.

Odpoveď je jednoduchá: nemali by ste úplne opustiť vajcovú zložku.Žĺtok je potrebný na spojenie komponentov.Nie je však potrebné pridávať bielkoviny: kvôli tomu sa v hmote objavuje prebytočná tekutina.

Ako pripraviť tvarohové koláče bez vaječných bielkov

Dobre, prišli sme na to, že bielkoviny v základe na tvarohové koláče sú zbytočné.

Aký by však mal byť pomer zložiek?

Pamätajte na nasledujúci pomer: na 600 gramov tvarohu by mali byť 2 žĺtky, 100 gramov múky a 100 gramov kryštálového cukru.

Absencia bielkovín a malé množstvo múky zaručí výrobu skutočných tvarohových koláčov – jemných, vzdušných, hladkých a neuveriteľne chutných.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Ahoj! Ďakujem za zaujímavý článok. Súhlasím s tým, že odstránenie vaječných bielkovín z cesta na tvarohové koláče môže pomôcť dosiahnuť lepšiu konzistenciu. Avšak, osobne by som odstránenie všetkých vajec neodporúčala. Možno by sa dal nájsť kompromisný spôsob, ako znížiť ich vplyv na konzistenciu, ale zároveň si zachovať ich spojovaciu funkciu. Čo myslíte?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Môžu sa paradajky kŕmiť mliekom: jedinečná metóda alebo ilúzia.

Použitie mlieka ako krmiva pre paradajky sa zdá byť nezvyčajným riešením. Niektorí zeleninári však tvrdia, že mlieko môže zlepšiť rast rastlín a...

Môžete sa zbaviť viacročnej buriny: nachádza sa spôsob.

Celú sezónu si pestovatelia dačoho nemohli vydýchnuť, točili sa ako veverička v kolese medzi škodcami a burinou. Ak hmyz možno aspoň na...

Zlom v zlatej generácii! Hagi a Popescu vybuchli, keď videli, že nie sú pozvaní. Ktorí s nimi prerušili všetky vzťahy.

V utorok bol v Bukurešti slávnostne otvorený projekt Barcelonskej akadémie za prítomnosti prezidenta Joana Laportu, ale bez Gheorgheho Popesca a Gheorgheho Hagiho.Zástupcovia Barca Academy...

Neobvyklý recept na tvarohové koláče: pridajte tieto ingrediencie a navždy premeníte svoj pohľad na známy pokrm.

Tradične sa cheesecaky podávajú na raňajky alebo ako dezert.Väčšinou ide o sladké jedlo s pridaním ovocia alebo bobuľovitého ovocia. Nikto však nepovedal, že...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?