Zemiakové závitky s kuracím mäsom, zeleninou a syrom zapečené do chrumkava sú lahodným pokrmom, ktorý spája jemnosť zemiakového cesta so šťavnatým kuracím mäsom a čerstvou zeleninou.Tento recept je jednoduchý na prípravu a svojou lahodnou chuťou a chrumkavou kôrkou zaručene poteší celú rodinu.Poďme sa pustiť do receptu!
Navštívte aj našu skupinu na Facebooku Inšpirácia slanými receptami, kde každý deň nájdete skvelé tipy na slané jedlá.
Zemiakové závitky s kuracím mäsom, zeleninou a syrom
Čo budeme potrebovať:
Základné informácie:
Náplň:
Ostatné: 1:
Ako postupovať:
1.Najprv očistené zemiaky nastrúhajte do misky, zbavte ich prebytočnej šťavy a preložte do misky.
2. Základ: Do misky s nastrúhanými zemiakmi rozklepnite vajce, pridajte nakrájanú červenú papriku, cibuľu, čerstvú nasekanú petržlenovú vňať a pridajte múku.Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením – dobre premiešame.
3.Pripravte si plech na pečenie vyložený pergamenom a potretý olejom, na ktorý rozložte pripravený základ.
4.Pečieme vo vyhriatej rúre 20-25 minút pri 200 °C dozlatista a po upečení necháme chvíľu vychladnúť.
5. Plnka.Potom do panvice pridajte nakrájané kúsky kuracieho mäsa, nakrájanú červenú a zelenú papriku a cesnak – dobre premiešajte.Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, rascou, vločkami červenej papriky a strúhaným syrom.
6.Upečený základ nakrájajte na štvorce alebo obdĺžniky a naplňte ich hotovou náplňou.Zrolujte ich do roliek, potom ich položte na plech vyložený pergamenom a posypte ďalším strúhaným syrom a čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
7.Pečte v rúre 15 minút pri 200 °C, kým nie sú chrumkavé, alebo kým sa syr nerozpustí.
8.Pečené zemiakové rolky môžete podávať s obľúbeným dresingom, ale predovšetkým ich osolte a výborne ochuťte.
Priatelia, prajeme vám dobrú chuť!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, určite nám o ňom povedzte v našej facebookovej skupine Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov.
Tento recept vyzerá chutne, ale zdá sa mi, že množstvo korenia je príliš vysoké. Možno by bolo vhodné znížiť množstvo korenia pre jemnejšiu chuť.